Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 8 januari 2010

Om två fiskar och lite tankar och om fisk.cc

Av Lena - 8 januari 2010 23:59

Första fisken:

Har försökt laga Pangasius tre gånger. Det var för dryga ett år sedan. Först stekte jag eländet för att nästa gång panera och steka den och gången efter koka den. Den är inte god och den känns aldrig färdig. Jag kokte den i 30 minuter och kollade undertiden med jämna mellanrum och den kändes aldrig ok! Jag gav den alltså tre chanser. Fy och blä! En väninna försökte övertyga mig genom att bjuda den ångkokt med spenat och rökt lax i och då gick det att svälja. Men jag äter den INTE mer, kände jag!


Den är odlad och långväga och därmed inte miljömässig heller så jag besudlar inte mina kokkärä med den mer.

Nästa fisk:

Jag springer ju jämt på besök hos recept-o maten och läste i kommentar från Eva-Stina att Tilapia är en ätbar sort. Får väl ge mig ut på fiskjakt då!

Läs med på sidan från fisk.cc om vilka arter du kan tugga i dig och vilka du spolar!

 
 
Eva-Stina

Eva-Stina

9 januari 2010 00:48

Den borde finnas på de lite större matvarubutikerna som maxi, coop etc. Vissa vitfisksorter har en rätt fiskig smak, om du förstår vad jag menar, men det tycker jag inte den här har. Håller med dig om hajmalen, den smakar alltid lite konstigt, jag kommer inte heller köpa den mer..!

http://finnsdetmer.wordpress.com

 
Ingen bild

Lena

9 januari 2010 01:01

Tack för svaret Eva-Stina!
Ska kolla hos Maxi då! Coop i Falun har inte något sortiment!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards