Direktlänk till inlägg 8 januari 2010
Första fisken:
Har försökt laga Pangasius tre gånger. Det var för dryga ett år sedan. Först stekte jag eländet för att nästa gång panera och steka den och gången efter koka den. Den är inte god och den känns aldrig färdig. Jag kokte den i 30 minuter och kollade undertiden med jämna mellanrum och den kändes aldrig ok! Jag gav den alltså tre chanser. Fy och blä! En väninna försökte övertyga mig genom att bjuda den ångkokt med spenat och rökt lax i och då gick det att svälja. Men jag äter den INTE mer, kände jag!
Den är odlad och långväga och därmed inte miljömässig heller så jag besudlar inte mina kokkärä med den mer.
Nästa fisk:
Jag springer ju jämt på besök hos recept-o maten och läste i kommentar från Eva-Stina att Tilapia är en ätbar sort. Får väl ge mig ut på fiskjakt då!
Läs med på sidan från fisk.cc om vilka arter du kan tugga i dig och vilka du spolar!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...