Direktlänk till inlägg 14 januari 2010
Resten av gårdagens högrev skulle ju bli pytt och det blev det. Det tar fasen ett par timmar när jag gör pyttipanna själv. I alla fall när jag bara har en stekpanna igång och vill ha allt småtärnat. Potatisen ska hålla runt centimetern och morötterna och palsternackan nästan ännu mindre.
Dessutom steker jag potatisen och allt annat var för sig eftersom allt ska vara olika inuti. Morötterna ska ha lite krisp och potatisen ska så klart vara mjuk inuti. Jag kokade några ärter också för det är gott i. I sista stund när allt är blandat och jag ger det en sista upphettning pytsar jag i lite finstrimlad purjo.
Den kokta högreven blev ett under av smak och mörhet när jag tärnade och stekte den.
Plussade på med en rökt skinkända på ett hekto och några kycklingtärningar jag hade i frysen sparade just för detta ändamål.
Var och en får dutta över sin egen tallrik med Tabasco, Worcestershire sauce eller chilisås. Rödbetor och stekt ägg är givet. Mums!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...