Direktlänk till inlägg 24 januari 2010
Gästbloggare: Daniel
Tänk vad kombinationen allergi och kemi kan åstadkomma. Alfred Bird var kemist och levde i England under början av 1800-talet. Hans fru Elizabeth var allergisk mot både ägg och jäst. För att hon skulle kunna avnjuta nybakat bröd så experimenterade han fram ett vitt pulver som de flesta av oss har hemma, bakpulver (NaHCO
Men den uppfinning som han blev mest känd för är den äggfria (Han använde majsmjöl istället för ägg.) vaniljkrämen. ”Bird’s” är ett så känt märke i England att det är synonymt med ordet ”custard”.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...