Direktlänk till inlägg 24 januari 2010
Idag skulle det då bli pizza och därmed betar vi av Italien på vår matresa.
Sambon gjorde deg efter eget huvud.
Pizzadeg:
2 dl vatten
12-13 g jäst
1 dl olja
6 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Samt en likandan deg med gjord på durum.
Vi jäste mellan 20-30 minuter så där. Inte så noga.
Bästa pizzasåsen:
1 burk hela tomater mixas (hela tomater har mer smak än krossade om du nu inte har det som är bäst: Muttis krossade)
1 lagerblad
½ dl hackad persilja, går bra med frusen men den är kompakt så ta lite mindre
½ tsk salt
1 msk olivolja
½ gul lök, mycket finhackad
svartpeppar
Koka allt utan lock 20-30 minuter.
Smaka av med 1 tsk socker och en pressad vitlöksklyfta.
Låt såsen kallna
Till topping:
tomatsåsen
rökt skinka (hade tänkt ta burkskinka men nu råkade vi ha rökt skinka i kylen)
Mozzarella
färsk basilika
oregano
Jag såg en gång när de gjorde riktiga italienska pizzor. Det enda pålägg de hade var tomatsås i botten och sedan la de färska basilikablad här och där och täckte dem med Mozzarellabitar så inte bladen skulle brännas. Sedan lade de små högar med någon italiensk skinka mellan de andra högarna. Så gjorde vi idag, fast sambon ville även ha riven annan ost och det fick det bli på större delen av pizzan. Efter det strödde jag över torkad oregano som jag smulade mellan fingrarna.
Det blev jäkligt gott! Pizzabotten kunde varit lite segare. Pizzasåsen brukar vara god men med Mutti tomater steg den några snäpp ytterligare.
Det krävs armstyrka!
Färdigpyntat
Klart!
Sallad? Nä, det orkade vi vaktiskt inte ens göra! Gott? Fantastiskt!
Vi var två pers så det blev över till både kunch dagen efter och bitar i frysen.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...