Direktlänk till inlägg 1 februari 2010
Det är godare än pannkakor! Oftast har jag bara riven potatis i men nu rev jag med ett par morötter också.
Raggmunkar på dagens sätt
5 stora ägg
5 dl vetemjöl
1 liter mjölk
2 ½ tsk salt
2 morötter
6-8 potatisar
Vispa mjölet med hälften av mjölken så det blir en slät smet. Knäck äggen i en skål (lättare att jaga ev. äggskalsbitar) och vispa sedan i dem och saltet i smeten.
Riv morätterna fint och ha i smeten. Riv potatisen fint, pressa ur en del av vätskan, och ha ner rivet i smeten.
Låt smeten svälla minst en halvtimme.
Stek i smör (smaka av salthalten första laggen) och servera med lingonsylt.
Mums!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...