Direktlänk till inlägg 3 februari 2010
Jag tog igår ut ett antal påsar ur frysen. Så mystiska var de nu inte för det har visat sig vid närmare undersökning att jag har stenkoll på allt i min frys fast det inte sitter lappar på. Så projektet frystömning innebär inga hisnande eller kulinatiska äventyr. Det blev dock en vanlig god middag.
En slatt passerade tomater, botten av en tetra med krossade tomater med örter, en burk med 1 dl tomatsås till pizza, en påse körsbärstomater jag frös in när de började bli rynkiga; allt detta blev en tomatsås. Jag finhackade en stor vitlök, en gul lök och en stjälkselleri som jag smälte med smör och olja under lock en kvart. Tillsatte alla "tomatsaker", en nypa socker och lät koka ihop ett par timmar på låg värme. Det blev tomatsmak det!
Sedan tillsatte jag två påsar färdigstekt köttfärs och en lite påse köttfärssås som blivit över någon gång. Kokade ihop det hela med lite standardmjölk och en skvätt balsmavinäger. Pojkarna ville ha pasta men till ´mig fixade jag gott potatismos eftersom jag hade mos-abstinens.
Påsar och paket
Efter två timmars kokning av tomatprylar...
...och i med färs å koka å krydda å så så blev det gott
och hur intressant var det här ...
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...