Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 8 februari 2010

Åsikter! Eller svarta och vita listan!

Av Lena - 8 februari 2010 01:43

Jag måste väl få tycka likväl som alla andra? Annars är det orättvist!


Jag tycker verkligen:


...OM Receptomaten för han har sunda åsikter och en jäkligt trevlig blogg! Han är en mästare på surdeg och ger värdefulla länktips! Dessutom lagar han vansinnigt god mat! OCH lägger ut kanonfina foton ibland!


...OM att ha en blogg där jag får skriva in det jag gör i köket och dessutom får säga vad jag vill om det!


...ATT man kan skrota Pengasius som är äckligt och efter att ha läst om den på Öhmans blogg och den svarta listan så står beslutet ännu mer fast. Fast Öhman är lite kul för han skriver att han aldrig skulle använda fonder (för det är ondskan i koncentrat) men jag har minsann läst hans blogg och det gör han visst det! Skönt att även solen har fläckar :)


...ATT det är för bedrövligt att så många gått på det där med lightprodukter! Det är ju bara skräp och tillsatser! Den enda lightprodukt jag köper är minimjölk. Det har jag gjort i alla år för att jag tycker den är godast MEN där har du inga konsistensgivare minsann!


...att BRA ord som jag tycker om är orden; oomkullrunkeligt och ohemult för de orden är talande!


...att ALLA borde läsa Lisa Förare Winbladh’s blogg om matens molekyler! Där kan du verkligen lära dig hur du får maten att verkligen SMAKA!


...INTE om att City Gross är bra på att skylta med ”Äkta vara” och har många bra varor SAMTIDIGT som de har så otroligt många dåliga produkter. Det fanns t.ex inte kokosmjölk utan vidriga tillsatser när jag var där sist! Deras konservutbud var överlag dåligt på den fronten! Tänk på att man alltid måste vara en väldigt MEDVETEN konsument! LÄS det finstilta!


...ATT det är onödigt att minnas datum och årtal! Min sambo och jag förlovade oss för ett tag sedan men jag vet inte när. Har dock ett foto på ringarna och där står datumet. Kommer ihåg när Olof Palme sköts men det är allt! Det finns ju Google?


...att det är FRUKTANSVÄRT illa att nästan alla producenter av chark har så mycket dåliga tillsatser och att även ”lokalproducerade” varor som ska vara bättre också har en massa skit i köttet/produkten!


...att man faktiskt KAN bota hicka genom att dricka så verkligt små klunkar (så det knappt går att svälja) man någonsin kan samtidigt som man håller andan riktigt ordentligt om man på samma gång böjer huvudet så långt bakåt som man kan!


...att jag inte FATTAR varför man köper dåliga korvar när det finns bra dito! Tyskarna är bra på korvar men det är inte svenskarna och jag undrar varför?



 
 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

9 februari 2010 00:21

Ojoj, generad nu.. Tack å kram!

http://receptomaten.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards