Direktlänk till inlägg 27 februari 2010
En bra blandning att ha i kylen att "smaska" av som Anna Skipper har uppfunnit. Alla hennes råd passar väl inte mig men det här känns ok!
Ingefära, cayennepeppar och gurkmeja är kryddor som alla har läkande egenskaper och främjar matsmältningen. Röran bidrar till att födan lättare omvandlas till energi istället för fett samt hjälper kroppen att ta upp näringen bättre. Gurkmeja skyddar levern mot gifter och sänker kolesterolhalten.
Ingredienser:
1 tsk malen ingefära
1 tsk gurkmeja
2 tsk pressad citron
En knivsudd cayennpeppar
2 tsk vatten
1 msk honung
Gör så här:
1.Tag 1 tsk av blandningen före lunch och middag. Kan förvaras i kylskåp ca 3 dagar.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...