Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 1 mars 2010

En trevlig blogg!

Av Lena - 1 mars 2010 01:20

En blogg som är blandad mellan mat och annat och som är en trevlig läsning! Missade någon Edward Bloms gästabud? Synnerligen sevärt och kul och annorlunda. Det lagades mat där som jag inte ens visste att man kunde laga och ändå såg det så gott ut att man vart beredd att rusa ut och skjuta en kråka, ekorre eller vad som helst man kunde sätta tänderna i som bestod av kött för han lagar till allt! Med gräddsås därtill och med vin i!


Nu ska TV komma och filma och han är tvungen att städa både här och där. Ett av bekymren är tydligen bakom kyl och frys. Inte för att TV kommer utan för ATT.


Vem städar bakom kylen och frysen undrar jag med? Mina sitter inkilade mellan skåp. De blev bytta för ett halvår sedan och då såg jag vilket elände proffsen hade att flytta dem! Jag bor i hyreslägenhet och då kommer det människor och utför saker så man slipper själv.

När de väl hade baxat bort de gamla åbäkena under svett, svordomar och tårar fick jag fem minuter på mig att städa bakom innan de nya skulle på plats. Det var geggigt där! Äcklig sörja och en lapp som var sex år gammal låg där bakom och under.


I alla fall! Hoppa in och läs Edward Bloms blogg för den är varm, omsorgsfull, informativ och humoristisk! Du blir lite glad av den!


Sa jag att jag köpte en brännare hos Kjell & Company idag? Om man skulle göra Cremé brûlée t.ex.? Jag som inte ens brukar vilja ha dessert!

Det lite roliga är att sökningen på deras sida för brännaren är ”Verktyg, lödning /  Lödutrustning / Minisvets”. Jag som tänkte använda brännaren när jag ska ”övertala” min sambo till något och han visar sig avig!

 
 
Helena Ljunggre

Helena Ljunggre

1 mars 2010 10:10

En brännare köpte jag också för att göra spännande desserter men jag har inte kommit längre än till att jag fyllt på den med gas och sedan ställt in den i skåpet :)

http://www.helenaljunggren.com

 
Lena

Lena

1 mars 2010 11:18

Hej Helena
Kul att du tittar in här!
Haha, ja det är lätt att man samlar på sig saker som sedan hamnar i skåpet. Fast jag tänkta göra en Cremé brûlée nu i veckan. Sedan ska det ju bli av oxå ;)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards