Direktlänk till inlägg 1 mars 2010
Ett bra fiskrecept till vardags!
KOKT FISK MED ÄGGSÅS för 4 pers
Såsen:
4 ägg
3 msk smör
3 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 dl av fiskspadet
½ knippe hackad persilja
salt, peppar
Koka 4 ägg, skala och hacka
Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med gräddmjölken och låt det koka ihop några minuter. Tag kastrullen från plattan och låt den stå tills fisken är färdigkokt. Koka upp såsen igen och ta ca 2 dl av fiskspadet och späd såsen med. Smaka av med salt och peppar och späd ev med mer fiskspad. Rör försiktigt ner den hackade persiljan och de hackade äggen.
Koka fisken:
600 g torsk, sej eller annan vitfisk
1 liten gul lök i klyftor
några vitpepparkorn
några persiljekvistar
salt, ca 1 msk per liter vatten
(en liten smörklick)
Koka upp allt utom fisken och låt det koka några minuter innan du lägger i fisken. Låt fisken sjuda tills den är klar, ca 50-52°. Tänk på att fisken efterkokar lite när du tar den av plattan.
Servera med kokt potatis och gröna ärter.
Enda bilden som togs var på sambons matlåda men det hela blev grymt gott!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...