Direktlänk till inlägg 3 mars 2010
Känner mig lite nöjd nu. Sambons son har sportlov så det ska ju vankas lunch varje dag och det har blivit lite skåpsrensning av det.
Nu hade jag kokt potatis och lite annat i kylen så jag gjorde potatisbullar. Potatis och ärter från i måndags när vi åt fisk, potatis från i går när vi åt fläsk och ris med quinoa (sparat i frysen) från i lördags när vi åt räkor. Det bästa är att man kan blanda i vad som helst i sådan här mat. Det blir olika varje gång och så nyttigt som man vill göra det. Riva morötter i kan man ju eller vad som helst.
Vi valde bort bacon råkost till och åt frukt efter i stället. Snabbt och lätt – kvickt berett!
Potatisbullar 2-3 pers
just idag hade jag:
7-8 dl kokt, pressad potatis
2 ägg
ca 1 dl kokta gröna ärter
ca 1 dl ris med quinoa, färdigkokt
1 tsk salt
ett par tsk persillade
lite hackad persilja
några varv på pepparkvarnen
en skvätt mjölk till lagom koncistens
Blanda allt, forma bollar, rulla i ströbröd, lägg på skärbräda, platta ut lite. Stek i smör tills de är gyllene på båda sidor.
Servera med lingonsylt och råkost
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...