Direktlänk till inlägg 10 mars 2010
Lätt, gott och supernyttigt!
Grodda är tydligen inne nu så då har man gått och blivit ”modern” igen på gamla dar och det är ju inte så ofta eftersom jag inte följer kosttrender bara för att det är trender!
Alfalfa är lättast att grodda har jag hört. Jag har aldrig misslyckats men det kanske beror på tur.
0,5 dl alfalfafrön
2 dl vatten
Skölj fröna i flera vatten och lägg dem sedan i blöt i ca 6 timmar. Häll av vattnet, skölj och lägg fröna i groddlåda eller burk med nät och gummiband istället för lock. Luta burken så vattnet rinner ut och fröna inte ligger i ”blöta”! Täck med en handduk – fröna gror bäst i mörker.
Skölj igenom groddarna i rumstempererat vatten 2-3 gånger per dag. Se till att burken lutar med öppningen neråt så fröna inte ligger blött. Använder du groddlåda så luta lite även på den.
Groddarna är klara efter 4-5 dagar
De blir ca 4-7 cm långa
Förvaras i kyl i högst 5-6 dagar
Färdigvuxna Alfalfagroddar
Det blir en hel skog av 0,5 dl frön!
Hittade mina på Coop! Tack Receptomaten för tipset!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...