Direktlänk till inlägg 1 april 2010
Surdegs-Martin, som i "Pain de Martin" gör det, Receptomaten gör det och nu ska jag börja göra det!
Jag har köpt en plastlåda från Rusta för 29,90 att jäsa deg i! Annars har man ju plastfolie över bunken när man jäser degen men i en jäslåda behöver man inte heller slösa på engångsartiklar.
Ett observandum är dock att köpa rätt plast som det är tillåtet att förvara livsmedel i! Plast har alltid en siffra i botten eller på annat sälle, oftast i en trekant. 5 står det under min låda och då är det ok att förvara livsmedel där.
Läs mer om detta hos Receptomaten som jag fick veta det av och hos Wonderkarin som han hänvisar till.
Själv har jag slutat att köpa plastsaker förutom matlådor och just en jäslåda. Föredrar glas, porslin och rostfritt som håller i generationer!
Men, som sagt, en jäslåda gör att man får rektangulär deg som är bra när man bakar frallor och sluter tätt om degen så man slipper slösa på plastfolie!
P.S Lådan är på 8 liter.
Edit: Skulle bli lycklig om jag hittade lunchlådor i glas med lock som inte läcker som är hållbara men inte för tunga.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...