Direktlänk till inlägg 3 april 2010
Findus nya Citronbitare med potatismos och gröna ärter till lunch.
Det är 53 % fiskkött och resten panering. Man kan ju tycka att det är lite fisk och mycket panering för pengarna MEN när man själv panerar fisk hemma så dubbelpanerar man gärna för att få en bra och krispig panering och då blir det nog samma balans. Har aldrig mätt eller vägt men det känns ändå så.
Findus har bra fiskfilé av Alaska pollock i men citronsmaken är lite svag.
Citronsmaken kommer av citronsyra och citronarom med E 414. E 414 är Gummi arabicum och varför faen ska de ha med gummi? Om man läser om E 414 så används det i godis, glass, läsk, konditorivaror och tuggummi. Kan ge upphov till överkänslighetsreaktioner hos personer som är allergiska mot ärtor, bönor och jordnötter. Varför har man det i panerad fisk?
Slutsatsen för mig och min familj är att den panerade fisken var god och krispig men hade vi varit nötallergiker så hade vi kunnat bli sjuka. MEN eftersom vi inte har allergier i familjen så kan vi tänka oss att äta detta igen, om vi blir bjudna!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...