Direktlänk till inlägg 4 april 2010
Att äggen är KRAV-märkta är en viktig förutsättning eftersom du annars får dåligt samvete när du äter. Trånga burar där värphönsen plockar varandras fjädrar eftersom de mår dåligt ger inte heller lika goda ägg så det är bara fördelar med det hela. Förr (några år sedan) valde jag bort EKO-ägg av ekonomiska skäl, liksom jag valde bort det mesta av detta. Jag var glad att jag alls hade råd med maten – för det mesta. Ju äldre man blir desto klokare blir man och med åren får man en mer stadig, om inte stor, ekonomi och då är det lättare att välja rätt!
Jag har gjort äggröra två gånger förr och det var länge men hur svårt kan det vara - och det är det om man inte gör rätt.
Äggröra för 2 pers enligt Bonniers kokbok:
4 ägg
1,5 msk vispgrädde, mjölk eller vatten
¼ tsk salt
½ krm nymald vitpeppar
1 msk smör + 1 msk smör
Knäck äggen och vispa dem lätt med vätskan och kryddorna.
Smält 1 msk smör på låg värme i panna eller gryta, helst med beläggning.
Häll smeten i pannan och rör sakta med en träsked, så att smeten flockar sig samtidigt som den håller sig krämig.
Ta äggröran från värmen och rör ner 1 msk smör.
Fiska gärna upp de vita navelsträngarna innan du vispar!
Ha väldigt låg värme så du inte får en omelatt
Om sambon vill gå och handla mitt i äggrörelagandet
så måste du ta pannan från plattan!
Om du är feg och rädd för att det ska bli smuligt så tar du av pannan för tidigt och då blir det så här!
Fast det blev gott ändå!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...