Direktlänk till inlägg 13 april 2010
När du städar i skåpet med torrvaror och råkar hitta en påse bönor med vackert skal (typ Pinto eller så) som gick ut för länge sedan (hur nu det gick till?) så tar du en vacker glasburk och häller upp dem i.
Då tror alla som hälsar på dig att du är en sådan där fantastisk människa som alltid håller på med storkok av bönor (så ofta att du till och med har köpt en särskild och dyr (nåja) burk till dem innan de är kokta) som du fryser in i praktiska små påsar och har i frysen.
Egentligen använder du dem i botten på pajskalet när du förgräddar det. Eller, du kommer att börja göra det från och med nu!
Jo, jag kokar bönor själv ibland men jag klättrar inte så (tillräckligt) ofta upp och kollar längs bak i skåpet vad som råkar ha hamnat där och blivit bortglömt. Fantastisk kan man vara på många andra sätt!
När jag hällde upp bönorna var det förvånansvärt många små stenar i så egentligen var det ändå inte bra att äta av dem för det är lätt att missa en!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...