Direktlänk till inlägg 16 april 2010
Vi köpte fin grön sparris för att ha som en liten starter. Nu är det ju egentligen bara att koka och servera men …
Om man bryter av sparrisen där den vill bli avbruten (som man brukar) och då tar det avbrutna och lägger i (traktör)pannan i lättsaltat vatten tillsammans med lilla klicken smör och låter detta koka ett tag så får man ju ett sparrisspad som väl ger bättre smak till sparrisen när man kokar densamma i detta sparrisspad!
Om jag inbillar mig det så tala inte om det för mig!
Servera sparrisen på varma tallrikar tillsammans med skirat smör, riven parmesan samt flingsalt. Vitt vin till detta!
Vi åt Tacos sedan med sedvanliga tillbehör och ett fantastiskt gott vin, Masi Campofiorin (nr 5123) 105 riksdaler, som vi tycker passar till Tacos så som vi äter dem. Alla har ju sin smak vad det gäller tillbehör och styrka på såser å så.
Jag hade tänkt laga egen tacossås men sambon villa ha som han brukar och då fick det bli som det vart och inte som jag ville att det skulle.
Vackert värre!
Blivande sparrisspad
Detta härliga vin bör ni prova!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...