Direktlänk till inlägg 19 april 2010
Det här inlägget platsar under kategorin ”Nattsurr om allt eller inget” eftersom det inte innehåller varken recept eller tips på ”hur man inte gör”. Ja, det sistnämnda har jag ingen kategori för.
Jag skulle skriva matblogg för att göra en kokbok på nätet (har jag sagt förr) för mina barn (som ville ha mina recept online) men det blev inte riktigt så. Jag har märkt att jag mest skriver i nuet istället för att knappa in alla recept jag har i min handskrivna bok och i min hög med lappar på recept jag vill/ska/tänker/ville/skulle/tänkte laga eller har lagat.
Jag är i nuet, som sagt, och det lustiga är att jag (nästan) varje gång lagar mat som om jag aldrig lagat den förr. För varenda sås skrivs det ner ingredienser och varenda moment blir nertecknat. Och fotat! Mycket kommer inte med här för jag inser (tack och lov) ofta att jag repeterar mig själv. Herregud, hur många gånger kan man skriva om samma sak? Två! Först en gång om hur man gör och sedan en gång om hur man (själv tycker att man) gör den bäst. Punkt!
Jag får ju så klart en viss ”rondör” av att bara använda äkta vara som riktigt smör och riktig grädde och så klart så försöker jag göra något åt det. Det heter ”promenader” för min del. Jag skulle kunna skriva en 100-lista på ursäkter för att slippa promenera ut in naturen!
Här listar jag några av mina ursäkter jag har för att slippa motionera:
tänkte skriva recept till min matblogg på vad jag lagade sist
har tvättstugetid
ett viktigt matprogram på TV
äta lunch
jättetrött efter lunchen så jag måste vila lite
leta på nätet efter fler idéer vad det gäller det jag ska laga
läsa alla mina favoritmatbloggar (för att kolla om de skrivit något nytt den sista kvarten)
tappa upp diskvatten och vänta på att det svalnar lite (och då kan man ju surfa lite under tiden)
ojsan, för nu hade diskvattnet kallnat för mycket så vi fyller på nytt och surfar lite till så det inte är för hett
här kunde jag skriva fler punkter men nu få det räcka
Så var det och så är det och så kommer det nog att vara!
Varför tycker "folk" att naturen är en soptipp?
Ugnsgrillade kycklingskinn
Min grönsakslåda i detta nu
Letade efter något klorofylligt på min promenad och här var det
Och vad kan detta vara?
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...