Direktlänk till inlägg 3 maj 2010
Redd grönsakssoppa är gott och jag hade både det ena och andra hemma så det passade bra. Enkel och bra mat med rena smaker.
Ängamat
250 g blomkål
3-4 morötter
8 ”briketter” frusen spenat (ca 100 g)
100 g frusna gröna ärter
5 dl vatten
5 dl mjölk
1 ½ tsk salt
2 msk vetemjöl
1 äggula
1 dl grädde
en näve finhackad persilja
Gör så här:
Skiva spenatbriketterna grovt och lägg åt sidan.
Ansa och skölj blomkålen och dela i mindre buketter. Skala och slanta morötterna.
Koka blomkålen och morötterna i vattnet med salt i, i ca 10 minuter.
Rör ut mjölet i lite av mjölken och rör ner i grönsakerna och låt koka i några minuter.
Häll i resten av mjölken och droppa i spenaten och ärterna.
Låt det hela koka upp, tillsätt persiljan, vispa ihop äggulan med grädden och rör ner i soppan.
Koka inte upp soppan efter att äggulan är i för då kan den skära sig.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...