Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 4 maj 2010

Köttfärssås med italiensk smak

Av Lena - 4 maj 2010 21:27

Ville laga något med min nya olivolja och den saltade kaprisen och då fick det bli en köttfärssås. Kaprisen blev perfekt, saltet löser upp sig i maten och kaprisens goda smak träder fram. Olivoljan är en dröm!


KÖTTFÄRSSÅS MED SARDELLER, KAPRIS & CHILI


Ha till hands:


300 g spagetti

350 g nötfärs

3 msk kapris, Capperi sotto sale

1 knippe persilja

15 blad basilika

4 msk olivolja, Don Nino

1 liten burk sardeller, 35 g avrunnen vikt

1-2 röda chilipeppar, beroende på styrka

3 klyftor vitlök

1 liten gul lök

2 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater, gärna Mutti

1 tsk socker

svartpeppar



GÖR SÅ HÄR:


Hacka lök, vitlök och kapris. Dela, kärna ur, skölj och hacka en chilifrukt. Smaka på den och ta en till om den är mild.

Bryn köttfärsen och ta åt sidan.

Värm olivoljan till medelvärme i en tjockbottnad gryta.

Mosa i sardellerna, tillsätt lök, vitlök och chilipeppar och fräs allt utan att löken tar färg.

Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med ett tag så sötman kommer fram och konserveringsmaken försvinner. Kör några varv med svartpepparkvarnen.

Häll i burken tomater, sockret, den brynta köttfärsen och kaprisen och låt det puttra ca 15 minuter. Smaka av.

Hacka persiljan och strimla basilikan och blanda i vid servering.


Koka pastan under tiden såsen puttrar på.


Servera med en frisk och lätt sallad samt en skål svarta oliver.


Fina råvaror  


   Sardeller på väg


   Smält dem i olivoljan


mosa så det inte är bitar


Mums!

  

 
 
Lena

Lena

5 maj 2010 08:50

Absolut Hannele! Kul med annat än det gamla vanliga!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards