Direktlänk till inlägg 5 maj 2010
Har fått ett smakprov på vit tryffelolja från Zeta och då måste man ju nästan genast provlaga något.
Jag valde ett recept Zeta själva rekommenderade eftersom det lät både gott och var lättlagat.
De har kantareller i, trattisar såg jag på deras bild, men det ville inte jag ha utan bytte till Karl-Johan som jag hade torkad hemma. Har litervis (3;)) med torkade trattisar men jag föredrar dem i grytor eller redda såser/soppor.
De hade även ett italienskt rött vin de rekommenderade, Mezzacorona Marzemino (nr 22372). Det fanns nu inte på vårt bolag men personalen där var vänliga att ge oss ett alternativ. Vi fick ett vin som passade bra till just den här rätten, Mezzacorona Lagrein (nr 22951), och dessutom till samma distrikt och pris så där var allt frid och fröjd.
Pappadelle med svamp, tryffelolja och parmesan
Ingredienser
4 portioner
1 pkt Pappardelle (á 500g)
40 g torkad Karl-Johan, blötlagda en timma
4 msk olivolja, jag använde Don Ninos
3 vitlöksklyftor tunt skivade
2 dl vitt vin
20 g späd ruccola
2 dl riven Zeta Parmigiano Reggiano, 22 mån (hade jag faktiskt hemma av en slump)
1 msk Zeta Olivolja Vit Tryffel Extra Vergine
salt
svartpeppar
Så här gör du
Låt den blötlagda svampen rinna av ordentligt.
Stek svampen i olivolja 5-10 minuter.
Lägg i vitlök och fräs ytterligare någon minut.
Häll på vin och låt koka ihop någon minut.
Blanda med nykokt pappardelle, ruccola och parmesanost.
Smaka av med vit tryffelolja, salt och svartpeppar.
Servera absolut med extra parmesan på bordet! Det behövdes!
Det blev ganska gott. Tryffeloljan luktade bäver när vi sniffade i flaskan men i den färdiga maträtten var den inte oäven.
Kostar dryga trettio kronor för 100 ml i butik. Hållbar ca 1 månad efter öppnande, därför så liten flaska.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...