Direktlänk till inlägg 7 maj 2010
1 liter filmjölk, rumstempererad
3 dl gräddfil, rumstempererad
½ -1 tsk salt
Häll filmjölken och gräddfilen i en kastrull och värm på medelvärme tills blandningen är ca 50 °.
Rör om under tiden så värmen fördelar sig från botten till ytan.
Häll blandningen i en tät silduk och låt vasslen rinna av. Min läckte som ett såll så hälften forsade igenom innan det blev stopp. Fick ösa med soppslev från bunken till ett kaffefilter.
Låt det stå några timmar så all vassle runnit igenom.
Edit: spar vasslen, den lär vara bra att använda som degvätska.
Smaka av med salt. Var försiktig eftersom du ska krydda med annat sedan.
Jag ställer min i kylen och går och sover för nu är jag klar med tvättstugan.
I morgon ska jag dela den i tre små byttor och smaksätta lite olika.
Tror bilderna talar för sig själva
De bidde - en LITEN klutt
Dagen efter blandade jag osten med:
Hackad basilika och tomatpuré
Riven pepparrot
Pressad vitlök och hackad persilja
Ha nymald peppar i dem alla och smaka av saltet
Dessa blev jättegoda!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...