Direktlänk till inlägg 14 maj 2010
En liten sallad som passar till allt med ingredienser som de flesta har hemma. Fräscht och gott och som man säger, rena smaker. Förvara alltid tomater i rumstemperatur så de smakar något. Kylskåpskalla tomater gör ingen glad!
Det behövs inget recept till det här, för alla gör den, men jag skriver ner det ändå.
Men den är absolut godast dagen efter!
Tomater
Lök
Olivolja (jag använde Citronodlingens härliga olja, Don Ninos)
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar, grovmalen
Skölj tomaterna och ta en smal vass kniv och gröp ur fnaset där skaftet/stjälken sitter. Skiva tvärs över så skivorna blir fina. Strimla eller hacka löken.
Varva tomaterna med lök, salt och peppar i en skål. Skvätt över vinäger och olja.
Blanda runt innan servering och toppa med basilika om du vill. Jag gjorde det inte i det här fallet.
Simpelt gott!
Butik Citronodlingens olivolja är den bästa jag smakat! Den lyfter vilken som helst rätt du vill toppa olivilja! I en sallad är den oöverträffad!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...