Direktlänk till inlägg 18 maj 2010
Det blev en ”vad som finns i skåpen”-rätt och de blev verkligen kanongod!
Kassler i sås med pasta för 2-3 pers
½ gul lök
1 msk smör
ca 15 cm purjolök
1 burk crème fraiche
2-3 dl standardmjölk
½ tärning ekologisk köttbuljong
1 klyfta vitlök
nymalen svartpeppar
300 g kassler
1 röd paprika
en aning rökt paprikapulver
2-3 portioner penne
Hacka den gula löken och låt den svettas i en panna. Strimla purjon och låt den fräsa med några minuter.
Tillsätt crème fraiche, buljongtärningen, pressa i vitlöken och peppar.
Rör i mjölken och låt såsen koka ihop 10 minuter under tiden du kokar pastan.
Skölj och rensa paprikan från kärnor och allt vitt, strimla den. Strimla kasslern och tillsätt detta.
Rör i mer mjölk om det behövs och smaka av.
Blanda med den nykokta pastan, dofta över lite rökt paprikapulver och servera med en sallad.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...