Direktlänk till inlägg 5 juni 2010
Lättlagat, läckert och lättätet! Godast är det med lite vårprimörer med man tar de grönsaker man tycker om eller har hemma. Jag använde Santa Marias Fisksås, (thailändskt salt) i och det blev väldigt gott! Det hela blir nästan som en wokrätt med grönsakerna som är härligt krispiga.
Laxfilé med lättstekta grönsaker för 4 personer
4 laxfiléer
1 bunt färsk sparris
1 bunt små färska haricots verts (mini)
1 knippe salladslök
1 morot
2-3 msk fisksås, prova dig fram
sesamfrön
1 pkt thailändska äggnudlar
rapsolja, varmpressad vanlig
Dela laxen i kuber.
Skölj grönsakerna. Bryt av änden på sparrisen och dela den i munsbitar.
Skär salladslökens vita del i munsbitar, resten strimlar du och lägger i en skål för sig.
Skala moroten och hyvla i tunna skivor (jag tog osthyveln).
Haricots vertsen låter du vara som de är.
Fräs sparrisen i lite olja i 3-4 minuter, lägg åt sidan.
Fräs haricots verts i lite olja 3 minuter, lägg åt sidan.
Fräs löken i lite olja 3-4 minuter, låt moroten var med sista minuten, lägg åt sidan.
(Har man en rejäl panna kan man ju lägga i allt eftersom istället för var för sig.)
Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar under tiden du:
Bryn laxen i lite olja så den får färg. Ha i alla grönsakerna och låt allt gå tills laxen är nästan klar. Tillsätt sesamfrön och rör i fisksås efter smak och låt puttra under försiktig omrörning tills laxen är helt färdig. Blanda i nudlarna.
Servera med salladslöksstrimlorna
Edit: Och som av en händelse så hittade jag följande info om fisksås på Taffel!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...