Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 8 juni 2010

Cordon Bleu, köksredskap för finsmakare (som det står på deras sida)

Av Lena - 8 juni 2010 12:48

Jag har handlat några gånger på Cordon Bleu på Vasagatan i Stockholm.

Jag och en väninna har råkat ut för samma sak två av gångerna. Vi tittar runt lite i butiken, vänder och vrider på saker, plockar ner i kundkorgen och tar ett halvt varv till.

Det är kul att titta, de har ju fina och roliga prylar och så råkar klockan närma sig stängningsdag. Då har en i personalen, de är två, ställt sig vid ytterdörren och börjat titta på klockan. Några minuter i sex hör vi hennes säga; ”vi stänger snart”! Eh? Vi handlar och har inte betalat än.


Visserligen har jag full förståelse över att personalen vill stänga och gå hem och jag skulle aldrig gå in i en butik två minuter före de stänger om det inte är något jag vet jag ska ha och måste ha just då. Gå runt och såsa på personalens övertid är inte rätt! Men om jag verkligen handlar tycker jag inte det är ok att bli utkastad prick på klockslaget som en annan tonåring eller Carola Häggkvist (som tydligen gjort så på Åhléns enligt Expressen där allt är sant som de skriver. Fast hon blev inte utkastad).


Igår fick jag ett set i två delar för olja och vinäger av märket Le Creuset i present av min sambo. Han köpte dem på Cordon när han var i Stockholm på kurs förra veckan. Lycka!


Jag packade upp dem och skulle diska av dem när jag ser att droppkorkens luftrör hade lossnat från den ena. Vad jag kunde se så hade det varit svetsat. Märkligt egentligen eftersom Le Creuset oftast har lång garanti pga. hög kvalité.


Idag ringde jag dem, beväpnad med kvittot, och berättade som det var och att jag bor långt bort i Falun. Den kvinnliga personalen frågade om jag kunde komma in med korken, om jag skulle till Stockholm något men jag sa att det skulle jag inte.

Jag erbjöd mig att fota den trasiga korken och scanna kvittot och maila båda, alt skicka det på posten. Men nej, för det behövdes minsann inte. Hon postar ny kork åt mig utan krusiduller!

Hon var dock förvånad för detta hade hon inte råkat ut för på ”alla år”, som hon sa.


Heder och ära och tack för den servicen!


Och tack älskade sambo för presenten!


Sådana här hade du aldrig köpt själv, sa sambon! Nej det hade jag aldrig! Att få något man inte ”behöver” i present, det är det som kallas lyx!


På nätet läste jag; ”förvara gärna flaskorna i kylen”!

Vilken skymf mot dessa skönheter!

 
 
Moma

Moma

8 juni 2010 22:52

Nä, service är något man aldrig upphör att förvånas över, eller kanske jag ska säga "icke-service"?! Fina var de små flaskorna i alla fall!

http://www.momaskitchen.wordpress

 
Lena

Lena

9 juni 2010 08:57

De kanske har bättrat sig eftersom de skickar en ny kork dirket? ;)
Ja, visst e de fina :)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

10 juni 2010 00:19

Fiina! Och så rätt färg :)

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

10 juni 2010 00:21

Klart de ska va original! Har du sett de bajsbruna?

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Kari Receptomaten

Kari Receptomaten

11 juni 2010 00:49

Nä, tror inte det - mina ögon är som sökrobotar på allt orange :)

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

11 juni 2010 09:37

Har du varit på loppisen i Sumpan? Öppet varje dag:)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards