Direktlänk till inlägg 9 juni 2010
Blev du förärad en underbar bukett rosor nyss? Det blev jag! Har en eller flera börjat sloka? Det har en av mina!
Följande tips hittade jag hos ”Alis stort & smått” som hade Camilla Sörvåg, florist som källa.
"Rostips
Om/När du köper kolla att huvudet är stenhårt!
Fyll färdigt vatten i en vas innan du snittar om dem och sätt 1 tsk klorin / liter vatten.
Du behöver INTE påsen som kanske medföljer!
(påsen är 99% klorin & 1 % socker)
Gör ett snett snitt på minst 2 cm och ställ i vasen
När rosen börjar slakna, så lägg dem helt under vatten i t.ex badkar.
Ställ en hink el. något så de stannar under vattnet.
Låt de ligga där i ett par timmar.
Diska ur vasen och fyll nytt klorinvatten i.
Koka upp vatten i en panna och hämta rosorna som doppas i det kokande vattnet. (ca 3 sek/st)
Snitta sedan bort den delen som varit i det kokande vattnet och ställ tillbaka dem 1 och 1 i vasen.
Nu har rosen ett nytt liv igen!"
Det mesta visste jag men inte allt.
Recept med (obesprutade) rosenblad:
Kanderade rosenblad från Allt om Mat
Sorbet på rosenblad från ICA-kuriren
Jordgubbsmousse på rosenblad av Monika Ahlberg
Klicka!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...