Direktlänk till inlägg 14 juni 2010
Pizzasallad som de gör på pizzerian är ju ofta väldigt god. Att den är slapp och hängig, inte spänstig och krispig, är extra trevligt. Jag gillar inte att slaka kålen med kokande vatten, jag gillar inte smaken kålen får. Nu fick jag för ett tag sedan höra, av någon kock på tv, hur man gör. Man masserar in dressingen i salladen! Idag provade jag och resultatet blev perfekt, Mama Mia!
PIZZASALLAD
1 vitkålshuvud, stort som en galiamelon
½ röd paprika
1/2 dl rapsolja
3/4 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
1 tsk salt
½-1 tsk grovmalen svartpeppar
½-1 tsk oregano
Strimla vitkålen med osthyvel.
Blanda ingredienserna till dressingen. Strimla paprikan i tunna strimlor och lägg att dra i dressingen en stund.
Häll dressingen över vitkålen och massera brutalt in den.
Salladen blir godare dagen efter och är godast om den inte är kylskåpskall.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...