Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 16 juni 2010

Lyx för mig…

Av Lena - 16 juni 2010 20:58

… är att luncha ute på restaurang, en vanlig vardag, någon gång ibland. Idag drog svärmor och jag iväg på äventyr. Jag skulle till plåsterpalatset (alltså sjuka huset) för fotografering och hon skulle skjutsa mig dit. Nej, inte fota nacken, har inte fått någon tid ännu. Jag bjöd på lunch eftersom hon var så snäll och åkte 4,5 mil bara för att skjutsa och sällskapa mig.


Lunch på Banken!

Dagens husman: Ugnsstekt flundrafilè med smögensås för 85 kronor.

Det fanns ett antal kannor med isvatten och måltidsdrycker på bardisken. Läsk, lättöl och annat fick man betala extra för, 13 kronor.

Maten var kanongod, salladsbordet fräscht och servicen snabb fast det var lunchrusning.

Portionen var dock i minsta laget till och med för mig men med sallad och bröd till så blev man mätt.


Efteråt äntrade vi centrum och det var riktigt roligt, fast jag inte är shoppingtypen, för att sedan komma hem alldeles slut och med en påse klädesplagg av nyinköpt sort. Oj!

Här kan jag härma Majsans klädköp fast hon köpte vårsvart. Jag kom hem med; en sommarsvart kjol, ett sommarsvart långt linne och ett par sommarsvarta tights.

Nej, det här är ingen mode- eller klädblogg så det blir inga foton!


I alla fall, Banken har fått en drös utmärkelser och fina omdömen på olika håll. De är rätt dyra, framför allt på a la carten, i alla fall för min plånbok, men smaklökarna blir nöjda!


  


  

 
 
Majsan

Majsan

16 juni 2010 23:16

Men jag har oxå ätit firre på restaurang idag! I dina gamla hemtrakter Nynäshamn där jag jobbar i veckan. Å faktiskt har jag oxå köpt nya fina sommarsvarta tajts idag. Å ett sommarsvart långt linne... Men mitt har vita smala ränder. Tänk hörrudu vad vi gillar samma saker :)

Ha det finemang!

http://majsansblogg.se

 
Lena

Lena

16 juni 2010 23:24

Var du på Kroken eller Freja och åt?
Jag har inga ränder men annars e vi lika!
Tror vi har väldigt samma smak i mångt och mycket!
De skulle inte se skillnad på oss på stan!

Ha det fint du me!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

16 juni 2010 23:28

Synd att du inte är där till helgen för då ska jag visitera Emil! Ska bli så kul! På söndagen ska jag bjuda ut min son, som sommarjobbar på Destination Gotland,på lunch. Vi ska till Kroken eller Freja ;)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Majsan

Majsan

17 juni 2010 20:50

Men jag jobbar ju på fredag oxå och lär ju hålla på till nästan kvällen... Jag tar gärna en liten öl eller nåt efter jobbet om det passar :)
Vore ju kalaskul!!

http://majsansblogg.se

 
Lena

Lena

17 juni 2010 21:08

*fult ord* vad synd! Kvällen är fullspäckad! Det hade varit så jättekanon!

*sk_t*
:(

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards