Direktlänk till inlägg 19 juni 2010
Jag har faktiskt lite problem när jag inte får stå vid spisen själv. Jag litar liksom inte på att andra gör det på rätt sätt. Alltså de gör kanske både rätt och bättre än mig men jag har ingen kontroll och det är DET som är illa! Nu var jag dock och hälsade på en av dem jag litar på men det var ändå jobbigt att bli ställd åt sidan. Man är väl konstig!
Jag sov gott på Emils soffa som var mjuk på de rätta ställena så jag vaknade nästan smärtfri. Smärtfriheten gick över lagom till frukost varje dag, när jag var tvungen att sitta. Gnäll, gnäll!
Maten jag fick var så klart helt suverän! Emil kör lite av fransk bistro och när var det någonsin fel? Han frågade vad jag tyckte vi skulle äta och jag sa att det inte behöver vara så märkvärdigt, någon kotlett med grönt eller så. Han går och handlar och kommer hem med kantareller, champinjoner och DEN kotletten. En gigantisk kotlett (Särimner?) som var styckad med hela huden kvar, köpt på Nilssons i Nynäs. 119 kronor för en fantastisk kotlett! Nej, inte per kilo utan per styck!
Svålen blev han dessvärre tvungen att ta bort för att köttet skulle rymmas i pannan men det goda feta fick vara kvar och ge smak.
Serverad grillad med brynt svamp och brödbit blev det kanon! Bästa restaurangen i stan?
Till eftermiddagstugg – drinkstund – eller vad jag ska kalla det blev det gin och tonic med god vitlökssalami och härliga oliver med pimiento samt ostbågar vid sidan så man aldrig behövde sakna något.
Förrätt blev Marguezer, eller Marquezer eller hur det nu stavas, från Hötorgshallen i Stockholm, med sprödvärmd baguette och serverad med chilisås, Dijon och lilla whiskyn till och intet sattes i vrångstrupen! Eller tappades på mattan!
Fotografering uteblev vid vissa tillfällen eftersom vi engagerade oss i Kronprinsessan Victorias bröllop där hon fick sin sagoprins! Vi fällde båda någon tår, särskilt när vi hörde Prins Daniels tal till sin brud. Det hela var fantastiskt vackert, särskilt rörande var att de bjöd hela svenska folket på sin mest personliga stund i livet. Tårtan var ful tycker jag! Får man säga så?
I alla fall så satt vi ute och åt hela dagen, både frukost, allt annat och middag. Under strålande sol (och lite alkohol med jämna mellanrum) och med bra blåst märkte man inte att man blev rätt solbränd. Vilken dag! Ont som fan av mitt diskbråck men det är bara att dö eller stå ut och vänta på tid till MRT.
Har jag sagt att jag är matfotograf? Nä!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...