Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 20 juni 2010

Att luncha ute…

Av Lena - 20 juni 2010 15:30

… är vulgärt och syndigt, eller vad de nu sa på tv! Men se det gjorde jag ändå (syndade på ett vulgärt sätt alltså!) för jag bjöd ut min son på söndagslunch. Båten Freja med sin restaurang ligger i hamnen i Nynäshamn sedan flera år. De har i stort sett samma meny sedan långt tillbaks. Min son har sommarjobb på Destination Gotland och det passade kanon eftersom jag var i stan! Att få träffa åtminstone ett av sina barn är ju så klart alldeles, alldeles underbart!


Frejas fiskplanka för 165 kronor är berömd ”i hela stan” vilket jag vi inte kan förstå! Jag och sambon blev sugna efter att ha sett den och hört om den. Det var förrförra året vi åt den och den har inte ändrat sig sedan dess, eller på åratal. Pulvermos kantar plankan som har en smakmässigt anonym fiskbit på sig och en totalt intetsägande sås över sig. Det hela toppas med en smaklös kräfta som, efter att ha varit i ugnen, inte ger plankan bättre betyg. Bottennapp!


Men se vi tog inte fiskplanka utan vi tog deras köttplanka som kostar 139 kronor, som inte är den bästa för det har Engelen i Gamla Stan i Stockholm, men ändå nästan värd sina stackars kronor!


Fortfarande pulvermos på denna också såklart.

En bea som vi misstänker är hemgjord men det är osäkert (Lohmander möjligtvis?). God alltså!

En tomathalva som är smaklös så klart.

 Ett par gröna sparrisar med bacon runt som e ok.

En halvrå broccoli. Där hade det räckt med en minut till för att behålla krispet och ändå få fram smaken!

En köttbit som är väl genomstekt. De frågar aldrig hur man vill ha den och det är väl lika bra för ena änden är två millimeter tunn och den andra änden är ca cm-tjock. Köttet är mört och faktiskt gott men det har alltid, i alla år, varit grynigt eller hur jag ska säga. Som om det var av pressat kött men det märker man att det inte är. Fan vet och inte jag heller. Vet du?

Linus heter han som stod i kassan och han lät mig provsmaka husets (eller båtens eller vad de nu kallade det) vin för 205 kronor flaskan vilket fick mig att välja ett som han rekommenderade, för 245, och det var bättre!


  

 
 
Moma

Moma

21 juni 2010 20:11

Jag vet, jag vet, jag vet! Köttet är bankat,det vill säga mörat, man köper ett inte så bra halvsegt kött, eller helsegt och så bankar man skiten ur det. Jag tror man kan göra det med finess, men när det är smuligt då har man bankat sönder köttfibrerna och sabbat det! Trist! Men sonen var ju med så det vägde söker upp den lite trista matupplevelsen!

http://www.momaskitchen.wordpress

 
Lena

Lena

21 juni 2010 20:18

Det känns inte riktigt så ändå men du har säkert rätt.
Nåja, med rätt sällskap till maten så är vilken måltid som helst en veritabel dröm! Min son är en riktig drömson! Håll tyst! Jag är INTE partisk!!!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Moma

Moma

21 juni 2010 22:10

Det är han säkerligen:)!

http://www.momaskitchen.wordpress

 
Lena

Lena

21 juni 2010 22:18

Klart han är! Fick finaste födelsedagspresenten av honom och dottern, ett Le Creuset-krus! Och när jag sms:ar och tackar så kommer det efter två minuter från honom: "Becauce youre worth it =)"
Men då! :D

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards