Direktlänk till inlägg 22 juni 2010
En bra rätt som går fort utan att vara tråkig. Lite ”a la Lindström” men ändå inte. Jättegott!
Goda köttfärsröran
500 g nötfärs
1 knippe knipplök
smör
¾ dl tärnad smörgåsgurka
¾ dl tärnad inlagd rödbeta
¾ dl kapris
1 burk Smetana
1 dl mjölk eller vatten
salt
nymalen peppar
Gör så här:
Hacka det vita på lökarna och bryn i smör. Bryn färsen och blanda med löken. Tillsätt Smetana, mjölk/vatten och låt puttra ihop. Rör i gurkan, rödbeta och kapris. Kör över några varv med vit- eller svartpepparkvarn. Smaka av med salt.
Klipp gärna över lite dill vid servering.
Servera med kokt potatis och en sallad med bl.a det gröna från knipplöken strimlat i.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...