Direktlänk till inlägg 6 juli 2010
Det här, och liknande, har jag gjort förr och kommer att göra då och då eftersom jag är väldigt förtjust i det.. Lätt och jättegott med ”rena smaker” och bra krisp i grönsakerna. Lätt att variera med kryddningen och grönsakerna.
Behövs:
laxfilé
fisksås
broccoli
salladslök
paprika
rapsolja, vanlig raffinerad smakneutral
salt
nymalen vitpeppar
sweet chilisås
Gör så här:
Tina en laxfilé per person. Dela den i tärningar och marinera den i fisksås.
Demontera ett broccolistånd så det blir till små buketter och skaftet bli stavar.
Ångkoka broccolidelarna några minuter med lite salt på.
Ta en bunt salladslök och dela dem i vertikala bitar på ca 3 cm. Både det vita och det gröna.
Strimla en urkärnad paprika.
Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn laxen däri så den får lite färg runt om. Tag ur och lägg åt sidan.
Släng i det vita av salladslöken i den fortfarande heta pannan och låt gå någon minut.
I med broccolin och låt gå med ett tag.
I med paprikan och låt gå med ett tag.
I med det gröna från salladslöken och låt gå med ett tag.
Lägg tillbaks laxen och låt det fräsa under omrörning tills laxen är klar.
Skvätt i sweet chilisås och smaka av med salt. Lite nymalen peppar sitter inte fel.
Servera med ett glatt humör och en kall öl!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...