Direktlänk till inlägg 11 juli 2010
Jag tog en ”dagens” på restaurangen, Orsa camping. Latmat eftersom det var så varmt och vi var så trötta så vi inte ens orkade starta stormköket. Den kostade 85 kronor och det var rimmad lax med dillstuvad färskpotatis.
Den stuvade färskpotatisen var i halvor, hade skalet kvar, var rätt vattnig och med en härlig stuvning som verkligen kändes hemgjord.
Det var fyra ordentliga skivor översaltad lax till lite för lite potatis. Laxen var ändå jättefin och att den var för salt balanserades upp av att stuvningen var lite för osalt. Men varför snåla på billig potatis? Anrättningen var garnerad med en citronklyfta som de, tack och lov, inte lagt rätt på laxen. Citron på lax gör att laxen blir tillagad (som kokt) och blir skivig och det passar inte när den är gravad eller rimmad!
3,5 fenor av fem möjliga
Men varför har de bara ett vitpepparkar med vitpeppardamm i?
Kriminellt! Pepparkvarn tack! Finns billiga och bra på IKEA!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...