Direktlänk till inlägg 15 juli 2010
Det som mest slår mig när jag ska leta ostkaka i butiken är deras dåliga sortiment. Har kollat i flera affärer men det finns som regel den vanliga på 600 g och den mindre lätt-varianten. Microostkaka och finostkakan lyser med sin frånvaro, liksom utbud på storlekar överlag.
Jag åt ostkaka som yngre och mina barn är uppvuxna med att ibland få festa till på ljummen ostkaka, serverad med vispad grädde och sylt, och det är fortfarande ett populärt mellanmål eller som en lättare kvällsrätt. Eller när man bara är lite sugen!
Frödinge har tillverkat ostkaka sedan 1955 och den är fortfarande lika god. Det finns en hel drös serveringstips på deras sida. När du grillar i sommar ställer du formen på grillgallret under tiden du äter maten så är den lagom ljummen att ta till som efterrätt efter en stund! Energisnålt och enkelt!
Smaken är härligt rund med god mandelsmak och en liten lagom känning av bittermandel. Konsistensen är fin och tillsammans med en klick vispad grädde och favoritsylten tar man gärna en bit till. Supergott!
Frödinge har flera tips och recept här!
Ingredienser
Mjölk, ägg, grädde, vetemjöl, socker, mjölksocker, sötmandel, vetestärkelse, konserveringsmedel: sorbinsyra, bittermandel, ostlöpe.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...