Direktlänk till inlägg 31 juli 2010
Det blir inte mycket bloggat så här i sms-ter-tider.
Har gått bort men kommer åter.
2 bakpotatisar per person
RÄKRÖRA för 2
2 dl smetana
2 dl gräddfil
2 msk Äkta majonnäs
2-3 msk rom
1 dl finhackad rödlök
½ dl hackad dill
några varv ur vitpepparkvarnen
0,5 tsk salt
500 g frusna räkor, tinas skalas och hackas. Jag tog även de finaste huvudena och plockade ur smöret och mosade i men det är en smaksak.
Blanda allt och smaka av med salt och annat, valfritt.
Bakpotatisen tvättas, torkas, naggas runt om (stick hål med gaffel eller nål) och läggs på ett fat som är bottnat med grovt salt (som samlar upp vätskan). Baka i mitten av en ugn som är 225° varm. Känn med sticka så den är genommjuk och baka lite till. 45 minuter - 1,5 timmar, beroende på storlek.
Servera med lite extra hackad rödlök till den som vill.
Jag äter gärna bakpotatisen med enbart Bregott och flingsalt!
Mumsigt värre!
Blir det röra över så blir det gott på toast dagen efter!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...