Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 16 september 2010

Att det var GMO i Bregott det hade jag ingen aaaning om!

Av Lena - 16 september 2010 15:40

Fick mail från Camillas Matuppror

där det stod om Bregott och City Gross och annat. Har inte varit inne på hennes sida på ett tag och har dessutom missat att följa debatten i stort. Nu fick jag dock ett uppvaknande och strök Bregott från inköpslistan. Jag försöker att välja Milko så långt det går (City Gross är ibland dåliga på att ha varor från Milko i lager, tyvärr) men när det inte finns så letar jag annat. Det märkliga är att Skånemejerierna är välrepresenterade här i Dalarna. Skåne är långt bort, det finns andra som ligger närmare, så man undrar ju varför. Billigare?



Camilla Sparring skriver i mailet:


Tillsammans här i Matupproret är vi nästan hundra tusen som med en röst, en rätt kraftig stämma dessutom, gör oss hörda i de lite mindre sammanhangen i tillvaron. Som exempelvis när det visar sig att Bregott görs av råvaror som importeras och är från kor på GMO-foder. Stänger Bregott-fabriken sådan vi lärt känna den i reklamfilmerna? fråga vi oss. Är det » bye, bye Bregott?
     
Matupproret föredrar lokalproducerat och tar tydligt avstånd från GMO, vi tog genast kontakt med våra inhemska mejerier för att vädja till dem - ta fram ett ett nytt mjuksmör, och så småningom kommer då »
Bredbar till världen. Bredbar, av svensk råvara och inte ett GMO-spår så långt ögat når. Ett smakligt, smörigt alternativ för oss som gillar att välja. För oss som gillar konsumentmakt.


Hon skriver även om valfläsk:

Ett annat val vi kan göra, är det mellan finfläsk och inte fullt så fint fläsk. Hos CityGross säljs numer bara fläsk från grisar som inte är uppfödda på GMO-foder. Gå till deras hemsida och » rösta för en GMO-fri gris.



Fast jag börjar bli sugen på att göra eget smör, och sedan blanda rapsolja i hälften att ha på mackan! Det är inte svårt för det har jag läst på nätet! Så det så!


  


Edit: Och jag vet att GMO inte enbart är av ondo men man kan ju sålla! Och ett närproducerat smör har aldrig gjort ont i varken själen eller kroppen.


Den här frågan delar svenska folket i två läger. Jag får nog säga att jag står med en fot i varje. Jag väljer dock ändå (såklart) det lokalproducerade framför det andra med GMO.

 
 
Moma

Moma

16 september 2010 21:31

Eget smör, jo,man tackar, fint ska det va!
Ps Jag mottager gärna receptet då du har testat och reviderat nätupplagan :)!

http://www.momaskitchen.wordpress.com

 
Lena

Lena

16 september 2010 21:33

Apselut Madicken! Ska bara hitta billig halvutgången vipsgrädde.
Nästa vecka är jag gräslig änka å har lite tid till annat än att vara sambo ;)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Filifjonkan

Filifjonkan

17 september 2010 11:21

Hej Lena dina fiskfärsbullar blev goda åt i går av dem.Fick använda vanligt skorpmjöl men det gick bra med Tack för det. Och ha en skön helg nu du med!

http://filifjonkan-se.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

17 september 2010 11:37

Det var roligt Filifjonkan! Klart att vanligt skorpmjöl duger!

Ha det fint!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
@Receptomaten

@Receptomaten

17 september 2010 21:15

Smör skare va! Hårt? Japp men med osthyvel går det prima :)
--
Ett Bregottuppror är definitivt på plats!

http://receptomaten.blogspot.com

 
Lena

Lena

17 september 2010 21:17

Jag är nog mer för ett Arla-uppror! ;)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards