Direktlänk till inlägg 22 september 2010
Man tar tillvara rester av kokt fisk och potatis och gör en ny rätt. Fisken hade jag färdigkokt i frysen. Serveras med brynt salviasmör och grönsaker. Burgaren är smaksatt med citron och saltad kapris vilket blir otroligt gott.
Salviasmör hade jag aldrig ätit men nu är jag kär! Och de små krispiga, smörstekta salviabladen är en delikatess! Mmm!
Fiskburgare med salviasmör 2-3 personer
300 g kokt potatis, stampad
200 g kokt fisk, finfördelad
1 ägg
rivet skal av ½ citron
3-4 msk saltad kapris (Butik Citronodlingen har fina sådana)
nymald vitpeppar
ströbröd
en bukett salvia
75 g smör
grönsaker
Gör så här:
Börja med att lägga den saltade kaprisen i blöt någon timme. Byt vatten ett par gånger så den värsta sältan går ur. Hacka kaprisen.
Repa bladen av salvian. Bryn smöret tills det fått färg. Släng i salviabladen och låt den brynas med utan att de tar färg. Någon minut, eller så. Tag stekpannan av plattan och låt bladen dra några minuter. Fisk upp bladen och lägg åt sidan. Var försiktig, bladen är spröda nu.
Blanda potatis, fisk, ägg, citronskal, kapris och vitpeppar. Forma burgare som du vänder i ströbröd.
Stek fiskburgarna i smör tills de är gyllenbruna. Servera med grönsaker, ringla salviasmöret över och toppa med de små salviabladen.
En citronklyfta och lite tomater och sedan är det klart! Mycket gott!
Nä, jag vet! Det syns inte ens att det är gyllene stekyta.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...