Direktlänk till inlägg 16 oktober 2010
Matbloggare är ett släkte för sig! Ta det eller lämna det, som vi säger på svenska. Min åsikt alltså!
Det köps nya varor/smaker i gross och parti (om vi inte får dem gratis, vilket händer) och det ska lagas mat av allt vi ser, hör och känner. Fine!
Det kostar ofta skjortan att hänga med i allt som är nyheter men man kan ju bara inte låta bli när man är matnörd! Ser man en lapp eller skylt med ordet ”nyhet” i butiken så dras man dit även om ens sambo försöker backa. Ja men, jag måste ju proooova! Klart sambon backar igen - men i att ge med sig. Jag har verkligen blivit duktig på att övertala sambon att köpa nyheter/varor vi inte behöver eller tänkt köpa. Det är ingen bra egenskap jag har, det har jag insett. Men jag gör det ändå! Och? (han får en puss då)
Vem sa att man tjänar pengar på att matblogga? Dyrt nöje!
Och nu kommer det jag tänkt på länge så nu säger jag det:
Jag gillar inte matbloggare som kommer och slänger in en kommentar hos mig bara för att visa sig! Jag svarar (så klart, för jag svarar alla) och kollar in deras blogg och säger så klart något hos dem (9 gånger av 10). Har jag tur får jag svar men oftast inte. Sedan säger jag en sak till på deras blogg eftersom jag har lagt dem på bevakning. Inget svar. Tack så jävla mycket för kaffet!
(Detta gäller ju inte er som inte beter er så här och ni vet själva vilka ni är) Love to you!
Jag kan kosta på mig att svara på alla kommentarer för jag har inte så många. Kryddburken t.ex kan inte svara på alla för då skulle hon ha ett dubbelt heltidsjobb med detta. Hon svarar ändå ofta på frågor (om hon inte mailar svar) och det är fint.
Men så finns det matbloggare som aldrig svarar på kommentarer även om de bara har ca 3-5 stycken per inlägg. Varför? Och då särskilt när de inte ens har ett inlägg per dag utan mer sporadiskt. Svara dina läsare människa! Visa respekt!
Min blogg har inte massor med kommentarer men den har en hel del kommentarer som betyder något! Tack Moma, Receptomaten, Birgitta och en del andra (som får beröm i senare inlägg eftersom jag inte kan nämna er alla nu)!
Jag har inte tusentals besökare utan bara hundratals men de som säger något hos mig SÄGER något! Ibland är det rena chatten och det är så kul! Vet du; det beror nog på att jag svarar!
Jag har haft lite extra tid över den senaste tiden och rantat runt på en hel massa matbloggar som jag annars normalt inte besöker dagligdags utan mer då och då. Jag har haft dem på min ”lista” men har inte haft tid att kolla upp på ett tag. Snacka om att jag fått respons! Av vissa!
De som hälsat på min blogg och som jag gjort detsamma med och sagt något hos:
Vissa svarar lite fint men ger inte gensvar på min blogg (vilket inte behövs).
Vissa svarar och hälsar på hos mig och säger hej men kommer aldrig mer igen (det kan bero på att de inte gillar min blogg/mina recept)
Vissa svara inte på kommentar alls fast de bara fått en enda och det är min. Skit!
Jag kan förstå att vissa matbloggare inte svarar på kommentarer eftersom man kanske bara har en matblogg för sin egen skull men då ska man inte heller skriva ”vad tycker ni?” i sitt inlägg! Och sedan inte svara när läsaren tycker!
Jag sågar:
Dig som inte svarar på kommentarer när du ändå bara får 2-5 stycken! Jag kom till din blogg och läste och brydde mig så jag sa något så - SE mig!
Dig som kommenterar på min blogg och frågar något eller säger något frågande men aldrig kommer tillbaka och läser svaret.
Dig som bara kommer och säger "Å så gott det ser ut" utan att mena det!
Vad hade du här att göra? Bli sedd? Ring Se & Hör!
Så nu fick jag det sagt och lättade därmed mitt hjärta!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...