Direktlänk till inlägg 24 oktober 2010
Skala lök är ju något man gör nästan varje dag.
Vitlök skalas lättast om man lägger den på diskbänken och trycker till den så man hör ett "knak". Då har höljet brustit och skalet åker lätt av.
Gul och röd lök men franför allt schalottenlök blir lättskalad om man lägger den i ljummet vatten en stund före hantering. Då går det att dra av skalet utan att man blir tokig på att skalet flagar sig och går sönder i mjäll-liknande bitar.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...