Direktlänk till inlägg 24 oktober 2010
Många gånger ska man använda äggulor i receptet. I majonnäs, glass och vissa såser/redningar och en hel massa annat.
Att baka maränger av alla vitor kan vara kul men om man är trött på maränger eller, som jag, inte tycker om maränger då? Vissa spolar ner dem i toaletten men man kan faktiskt göra annat! Japp!
Frys in dem styckvis i dl-mått, lossa dem ut måttet med varm hand och lägg dem samlade i en plastpåse. Ta fram en eller flera när du ska panera något eller när du behöver pensla paj eller smördeg. Funkar kanonbra!
Jag har provat så jag vet!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...