Direktlänk till inlägg 24 oktober 2010
Det går faktiskt att göra potatisgratäng på färskpotatis!
Färskpotatis är väldigt stärkelserik men om du skivar potatisen i rätt tunna skivor och lägger den i blöt i kallt vatten som du byter flera gånger och sköljer av potatisen mellan varven så funkar det.
Skjutsa sedan in din gratäng eller Janssons frestelse i ugnen utan vätska i 20 minuter för att sedan blötlägga den med grädde eller vadduvill så blir det perfa!
Har provat och är nöjd.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...