Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 13 november 2010

Rosaryyys!

Av Lena - 13 november 2010 16:33

Jag gillar inte rosa varken på mig eller runt mig! Not! Men det finns flera nyanser av rosa och en av dessa är bröstcancerrosa. Eller, vem gillar bröstcancerrosa? Jag har flera ”rosa bandet” liggandes på hallbyrån (i skålen för allt smått) men tar dem inte på mig. Vad ska jag det för? Bevisa (skryta) för omgivningen att jag har avvarat ett par tior? Njae, inte! Samma med Maj-blommor. Man köper dem men slänger dem. Om man inte är samlare då.


Nu fick jag disktrasor skickade till mig. Rosa med hjärtan på. Som varuprov från Vileda. Jo, ja, jag tackade ja när jag fick frågan om jag ville ha dem. När de landade i brevlådan fick jag naturligtvis dåligt samvete. Trasorna är framtagna för att stötta forskningen för Hjärt- lungfonden och 50 öre, ynkliga 50 öre, av det du betalar för dessa trasor går till detta. Ja men så fint då! Jag fick trasor men bidrog inte med en enda 50-öring till forskningen för varken hjärta eller lungor. Skäms!


Nåja, mitt samvete kan vi stoppa i … Jag tröstar mig med att jag faktiskt ”klickar för skogen”, visserligen gratis, varje dag, men också varje år betalar tillbaks (till forskningen) lite av det jag fick när min läkare (forskaren) funderade ut vilken blandning jag skulle ha på cellgifterna när jag hade min ovanligt elakartade bröstcancer. Ja, den var så ovanligt elakartad att jag fick en specialist/forskare som ”min” läkare. Jag var helt plötsligt intressant! Jag vill inte vara intressant.

Men Payback-time är här och nu!


Gå in på Birgitta Höglunds blogg! Rulla ner lite på hennes sida och se hennes länk till ”The hunger site”. Ja, det var jag som tipsade henne. Hon la in länken på sin sida på två röda!

Där kan du klicka på flera olika välgörande ändamål utan att det kostar dig annat än ett ryck i ditt pekfinger! Kan du offra ett par minuter av din dag?

Gå också in på ”Klicka och hjälp vår gammelskog” på min sida här så du hjälper till att rädda Sveriges skog! Det är gratis för helskotta! Rika sponsorer betalar för att du klickar. Rika sponsorer betalar för både mammografi och skog och mat för fattiga!

Jag har dessa länkar under ”Länkar” om du ser efter.


Tänk på att du kan hjälpa! Visst kan du avvara en hundring till något? En hundring per månad svider inte mycket för dig men betyder överlevnad för andra. Jag hörde på tv (när det var någon katastrof av något slag någonstans i världen för ett tag sedan) att det kostar knappt 2 kronor för en vattenreningstablett! Två spänn!


Sjukdomarna, de dödliga sjukdomarna (prostatacancer är vanligare än bröstcancer), eller katastroferna, försvinner inte bara för att det inte pratas om det på tv just för tillfället! De finns inte bara just den veckan det är ”hyllningveckan” för dem! Plan, bröstcancerfonden, prostatacancerfonden, barncancerfonden Tsunamin, you name it, PAY! Please!


Tänk vad skillnad du gör med en hundring!

Tänk vad skillnad du faktiskt kan göra med bara ett musklick!


TÄNK!


  

 
 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

13 november 2010 17:07

Klickat och klart!

http://martenssonskok.blogspot.com

 
Lena

Lena

13 november 2010 17:10

Mårtenssons kök: Love!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

13 november 2010 17:22

Mårtenssons kök: Snälla, snälla, snälla! Länka ni också? Nederst på er eminenta sida?

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Karin W.

Karin W.

14 november 2010 01:21

Jag skulle vilja passa på att tipsa om att vi som åker SJ-tåg och får poäng på resorna kan skänka poängen till MinStoraDag istället för att använda dom själv till resor, mat i bistron, Internet ombord osv..

(MinStoraDag är en insamlingsstiftelse som har som mål att hjälpa svårt sjuka barn att förverkliga sina önskedrömmar)

http://favoritrecept.blogspot.com

 
Lena

Lena

14 november 2010 01:56

Kain W: Är med i SJ-prio! Vet vad "Min stora dag" är men visste inte att man lätt kunde skänka pengar! Tack så mycket för tipset! Tack!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Karin W.

Karin W.

14 november 2010 12:12

Inte konstigt alls att du inte hört talas om det. Det är något nytt att man kan skänka bort poängen. Det är ju pengar det med som förfaller efter en viss tid om man inte utnyttjar dem. Själv hade jag 1000 poäng som förfaller 31 januari och det var bara att klicka sig fram på SJ:s hemsida och fylla i medlemsnummer och lösenord. Klart!

http://favoritrecept.blogspot.com

 
Lena

Lena

14 november 2010 12:51

Karin W: Grejen är att SJ:s poäng är värdelösa. Man får åka tåg tills man dör om man ska få något för poängen! Meningslöst! Nu, med detta du berättade om, så blev plötsligt poängen värda något! Skitbra! Verkligen!
Jag har 3 842 poäng!
Tack igen!
Stor kram till dig!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

14 november 2010 12:56

Karin W: Fast jag hittar inte vart på sidan man kan skänka pengar! Är jag dum eller har SJ gjort det svårt?

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

14 november 2010 20:48

Klickat idag oxå och dessutom finner du nu länkar på vår sida, så klart!

http://martenssonskok.blogspot.com

 
Emmy

Emmy

14 november 2010 23:08

Varje dag på jobbet träffar jag människor, även unga, svårt sjuka i cancer. Jag försöker bidra för att hjälpa forskningen på traven och vi har fadderbarn, men framför allt leva! Njuta av livet!

http://remsansbistro.blogspot.Co.

 
Karin W.

Karin W.

15 november 2010 10:45

Testa att skriva in den här länken i sökfältet, Lena:
http://www.sj.se/sj/jsp/polopoly.jsp?d=13765&a=149924&l=sv&l=sv&intcmp=1150746

http://favoritrecept.blogspot.com

 
Lena

Lena

15 november 2010 16:32

Mårtenssons kök: Trevligt! :D

Emmy: Ja, man ska passa på att njuta så länge man kan! Fadderbarn är en god gärning!

Karin W: Tack! Nu kom jag rätt!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards