Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 31 december 2010

The bottom is nådd!

Av Lena - 31 december 2010 01:46

Året är till ända och min dator har nu ”nära döden”-upplevelser flera gånger per dag. Just nu är den åter igen omstartad efter att ha slocknat totalt fem gånger på en timma. Tack för kaffet! *fult ord*


Jag tänker inte komma med någon sammanfattning av året eller skriva någon lista på matbloggare jag gillar (tar för lång tid). Det räcker med att konstatera att jag inte orkat skriva så mycket det sista halvåret. Ja, eller, det jag tänkte skriva kom inte på pränt utan det blev annat och mest babbel. Året har dock stigit från moll till dur i och med flytten och annat. Men kärleken är störst!


Idag har jag städat och sorterat i städskåp och sopskåp redan när morgonstund hade guld i mund. För mig är det att börja runt 08.30 med sådana ”tyngre” sysslor.

Jag är full av planer och har sett ut jättefina knoppar till våra köksskåp. Det är ju en hyreslägenhet det här och då sitter där fula vita plastknoppar och lyser skadeglatt åt en varje morgon. Ja de sitter där faktiskt dygnet runt. Nya fina jag hittat kostar ca 39 per par på Ikea. Dryga 500 för en lägenhets alla skåp.


Vi ska till mina svärföräldrar och fira nyår. Det blev bestämt igår. Maten vi köpte har idag kompletterats och jag lagar lite hemma och resten där. Catering ā la Alma Mater blir det! Har gjort pannacottan klar och ska försteka fläskfilén i morgon bitti. Dressingarna (en med och en utan vitlök) står i kylen och såsen till köttet kommer att bli påbörjad i mitt kök. Salladen ska också förberedas på alla sätt och fintrosorna fram.


Hihi! När vi kom till kassan stirrade kassörskan på mig. Rabattkupongerna var från storlek A5-ark till en på 3 x 4 cm. Den sista var present på gratis tårta från ICA eftersom jag dragit mitt kort i just den ICA-butiken (min närmaste hit jag flyttat som börjar på B och slutar på t) för första gången. Sista med! Sämre butik har jag inte varit med om. Stor luftig lokal med många hyllor men för smalt sortiment och ingen synlig personal. Förutom kassörskorna som är de suraste jag träffat på. Nu ljög jag för jag har faktiskt varit där fyra gånger. Varje gång så har jag fått komplettera inköpen på Willys. Vilken butik har inte Topits alla storlekar på fryspåsar? De hade EN storlek (6 eller 8 liter?), resten var ICAS egna. Fyra sorters potatis! Alltså; två påsstorlekar mjölig potatis (båda King E), en storlek fast potatis och en binge med lösviktspotatis av okänd sort. Vart fanns alla andra underbara sorter man kan få välja på eftersom potatis är en lagringsbar vara och borde finnas ett bredare sortiment på? Åtminstone tre sorter? Eller har de gömt potatisen? Jag såg ingen annan fast jag irrade runt en kvart. Någon personal att fråga fanns inte.

De har en väldigt fin ordning i grönsaks-och frukthyllorna men det beror nog på att de inte har några kunder som rafsar runt och rör till. Kanske är det avsikten?

Jag kommer att åka till min gamla ICA-butik och handla när jag vill handla på ICA! Visserligen är deras Mozzarella-låda skitig men den osten kan jag köpa på Willys. Pricken över i:et är att sambon var på vårt gamla ICA och handlade en dricka för några dagar sedan och de hade fortfarande inte tvättat ur lådan. Nu har den sett likadan ut i mer än två månader.  Hm!


Annars är allt bra här i Almaterska residenset. Jag har börjat få full koll och alla saker ligger snart där de ska (samma sorts ordning jag haft i alla år) och allt är snart rent. Spisens plattor lyser och jag ska måla skafferidörren med sån där färg som på svarta tavlan i skolan. Vi har satt upp draperier för hatthyllan. Hatthyllor i lägenheter är alltid fula och ännu fulare blir de av alla kläder och annat tjafs som ska vara där. Tips: Är hatthyllan inklämd kan man sätta upp en duschstång att hänga draperiet på för den syns ändå inte om man väljer rätt draperi. Det hade vi i förra lägenheten.


Nu måste jag sluta skriva annars kommer jag inte i säng och det blir inget vidare gott nyår.



Jag vill önska dig som råkar läsa detta ett riktigt GOTT SLUT och ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Hoppas du får en härlig avslutning på året och att nästa blir ännu lite bättre. En lottovinst kanske? I så fall, ge den till mig för jag ska till Ikea igen för värmeljusen är snart slut! Vi har värmeljushållare på toaletten så de går åt.



*kram*


Om det nu är så att jag inte skriver fler inlägg i år så vill jag ändå avsluta lite snyggt med en läcker matbild!

  

 
 
helena

helena

31 december 2010 07:28

Vad gör datorn? Säger det bara poff och så blir allt svart? Det gjorde min och jag fick tipset att blåsa rent vid fläkten och luftintaget med tryckluft på burk. Gjorde det och nu har datorn inte stängt av sig på flera dagar. Kan vara värt att testa.

http://pysen73.blogspot.com

 
Majsan

Majsan

31 december 2010 10:08

Önskar dej ett riktigt Gott Nytt År! Nästa år bloggar vi järnet va?...
Ha det finfint så länge. Kram!

http://majsansblogg.se

 
Ingen bild

Linda Johansson

31 december 2010 10:11

Gott Nytt År! Hoppas det nya året blir bättre med en dator som fungerar (min har också börjat trilskas...)
Hoppas du orkar fortsätta blogga, jag älskar dina inlägg och det är alltid roligt att läsa.
Hälsn,
Linda

 
Lena

Lena

31 december 2010 10:47

Helena: Datorn säger inte "poff" utan den blir bara svart ändå. Som om någon drar ur sladden. Den är rengjord och den fick ett nytt elaggregat förra veckan. Sambon är datorkille men inte ens han vet. Ska höra med honom om ditt förslag. Nu har den trasslat ett halvår, kanske dags att få ny?
Gott nytt år Helena!

Majsan: Järnet var det ja! Riktigt Gott Nytt År till dig med! Kram!

Linda: Klart jag fortsätter att blogga! Hur ska jag annars kunna hålla reda på vad jag äter och när jag äter det? Tack för dina fina ord! Gott Nytt År! :)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

31 december 2010 12:37

Teknikens underbara värd... eller hur är det nu man säger?
Säkert årets ursnyggaste matbild, så sugen man blir!

Hoppas du får en härlig nyårsafton, kära Lena, och att 2011 blir ett bra år för dej och alla runt dej!

Kram, Anki och Håkan

http://martenssonskok.blogspot.com

 
Ingen bild

Avataria

31 december 2010 13:10

Ja, Gott slut på det gamla, och Gott Nytt till dej och din familj!
Här fortsätter vi magsjuka oss - maken höll igång natten till onsdag när vi var hos släkten i Drakstaden. Åkte sen hem igår - jag körde nästan hela vägen vilket jag inte är van vid, men det gick bra.
Nu mår Stordotra illa - typiskt eftersom hon ska på nyårsfest ikväll. Men jag mår bra. Än så länge...

 
Karin W.

Karin W.

31 december 2010 17:16

Tyvärr Lena, jag spelar inte på Lotto och kan inte skicka dig någon lottovinst. Jag för över 365 dagar av lycka och glädje till ditt kontonummer 2011 istället. Använd dem väl så får du ett Gott Nytt År!

http://favoritrecept.blogspot.com

 
@Spisat

@Spisat

31 december 2010 21:08

Lööövhög & gott nytt!

http://spisat.se

 
Lena

Lena

1 januari 2011 01:54

Mårtenssons kök: Visst är det årets bild! Tänk "Falukorv Rydberg" så har ni matidéer till hela veckan.
Hoppas ni haft en underbar nyårskväll trots allt som är runt er! Önskar er ett härligt 2011!
Kramar från mig och Sambon!

Avataria: Ut med gammal skit och in med ny kraft och lycka! Vilket elände ni åkt på! Ni får isolera bakterien och slå den på käften! Hoppas du slipper bli sjuk. Många kramar och önskan om ett gott nytt!

Karin W: Tack! Tack och tack! Gör samma för dig och önskar dig allt gott!

Spisat: Lööövhögen (kärlekshögen för den oinvigda) växer! Gott nytt på alla sätt!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Moma

Moma

1 januari 2011 19:54

Ja, nu har vi ett nytt år... jag undrar just vad man ska stoppa in i det. Jag har inte riktigt hunnit reflektera så mycket över det gångna året ännu, mer än att bloggandet har varit väldigt givande och lite väl tidskrävande ibland:-) Tack Alma min och Spisat för att ni förgyllt mitt år!!
Lööv i mängder!
/Moma

http://www.momaskitchen.se

 
Birgitta Höglund\\\'s Mat

Birgitta Höglund\\\'s Mat

2 januari 2011 00:04

Gott Nytt År, kära Bloggvän. Jag tycker om att läsa här även fast du inte fått till så mycket som du vill :)
Falukorv, mmmm.
Kram

http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

 
Lena

Lena

2 januari 2011 00:36

Moma: Tänk att jag tänkte det samma att året gick så fort. Jag tänker; Glöm det gågna och se framåt.
Tack själv! En hel jättehög av löv!

Birgitta: Tack! Dina ord värmer mig så nu kan jag gå inne utan strumpor!
Falukorv kan bli rätt bra med rätt rätt!

Kram!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards