Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 5 januari 2011

Nattlig fundering

Av Lena - 5 januari 2011 02:44

Ja men, nu var det länge sedan jag satt uppe och skrev av mig ordentligt! Jag har oftast varit så trött på kvällen att jag inte orkat tänka och än mindre skriva det jag tänker och att skriva ner det jag lagat har varit en omöjlig tanke. Jag HAR lagat mat varje dag! Inte av halvfabrikat eller fusk utan riktig mat och jag HAR kladdat ner på lappar det jag lagat mat av men jag har INTE tagit nästa steg och bloggat om det. Jag har ju knappt orkat fundera ut hur jag ska laga av det jag har eller har köpt så hur ska jag då orka att även ha tankekraft att formulera eländet i ord? Ikväll har jag dock tagit mig i den kraglösa tröjan och det blev ju en ketchupeffekt på tre inlägg. Bra där Alma!


För övrigt: pryder tomatburkarna sin plats i kryddhyllan och kastrullerna är diskade. Japp! Jag orkar diska på kvällen! I förra lägenheten var jag så less att disken ibland fick stå tills nästa dag. Den lägenheten ”Helvetesgapet” var deprimerande men den här nya får mig glad!  Jag är full av planer över vad vi ska göra och hur vi ska få det bättre än bäst.

Jag ska genomföra det jag alltid vill med mitt boende och det är att varje ställe och vrå i lägenheten ska vara trevlig att titta på. Varje del ska vara genomtänkt och alla rum ska ha en viss stil och det ska vara en röd tråd genomgående. Visst låter det super!?! Att det tar en viss tid att genomföra gör ingenting. Jag menar, allt tar tid och kraft men jag vill även att det ska vara billigt för jag är inte typen som vill lägga en massa pengar på inredning. Allt går att köpa men det är inte min grej att bo i ett hem som är dyrbart.


För övrigt: så har jag blivit väldigt förtjust i min ”Bovärd”. Eh, ja faktiskt! Du som följt min blogg vet vilka problem jag haft men nu är det annat ljud i skällan!

Jag är ju inte den som dömer eller tycker eller så och sedan får det vara. Jag omvärderar både en, två och fyra gånger innan jag anser att en människa är – helt igenom osympatisk.

Om en människa bemöter dig illa och är otrevlig, har taggarna utåt eller sur mot dig så ge henom (henne eller honom) en chans till. Du har ingen jäkla aning om varför den människa var som den var mot just dig, just då! Kanske förstoppning, inte pengar till räkningarna, någon hade varit elak eller hade henom kanske blivit övergiven av sin äkta hälft eller rent av bedragen? Örsprång eller nageltrång?  Orsakerna vet man inget om men DÖM INTE förrän du är säker på att människan är genuint elak eller dum!


Idag fick jag löfte om både en ny diskbänk (den gamla hade ju slagit sig) och en blandare till den (i stället för en kall- och en varmvattenkran) och dessutom målat under övre köksskåpen. Och vi skrattade när vi pratade. Och när vi vinkade av varandra vid ytterdörren så log båda från öra till öra.

De du!


När hon ringde på dörren var jag klädd i nattlinne (svart herrlinne från Dressman) och joggingbyxor och hade varken borstat hår eller tänder men sambons son släppte in henne så vad gör man? Jag stoppade en halstablett i munnen, drog fingrarna genom håret och log. Sedan glömde jag hur jag såg ut och lät henne ringa hit en karl som skulle fixa gångjärnet på en kökslucka. Jag försökte att inte andas på dem.


Hon som bodde i vår lägenhet innan vi flyttade hit (hon som inte kunde städa) måtte ha tappat ett ton stenar på spisen. När jag torkar den går vissa fläckar inte bort men det beror på att det gått flisor ur emaljen på tio ställen. Nu har min bovärd lovat att det ska fyllas i ny emalj där så nu slipper jag dö torkningsdöden. Du vet, när man torkar och torkar och det inte händer någonting så man fortsätter tills man dör.


För övrigt: så besökte jag ortopeden idag. Hade tid hos en sjukgymnast som hette Per. Jag var så klart nervös och svettig före men han var så trevlig att jag glömde det. Inte för att jag slutade vara nervös och svettig men jag glömde tänka på det. Jag fick tid till ny RMT för den gamla bilden hade gått ur tiden då den var ett halvår gammal och så skrev han remiss till en kirurg för en extra koll. Mina kotor (med diskbråck å de) i nacken förkalkar sig och han säger att smärta har tre ben; sömn, träning och psykiskt välbefinnande. Han säger som min läkare att man ska ha livskvalité även om man har ständig värk och om ett av smärtans tre ben är ostadigt så mår man inte bra. Tänk så förståndig han var!


För övrigt:

Glöm inte att tomater och lök ska förvaras i rumstemperatur.

Glöm inte att kött ska ligga i rumstemperatur innan du steker det.

Glöm inte att Lisa sagt att du ska krydda (salta) griskött en kvart innan du steker det.

Glöm inte heller att hon har sagt att rödvin du ska ha i maten inte bara ska vara oekat utan helst även var gjort av flera sorters druvor och inte bara en enda för det ger maten en mer komplex smak.


För övrigt så äter jag skorpor med mjölk rätt många kvällar. Kardemummaskorpor med smör och ost. Ja, det sker efter 22.00 Om det sker före 22.00 så är sambon med och då blir det te med skorpor. Och tänk att vi sätter i oss 8-10 var utan att blinka. Med smör och ost. Prova så får du se, det är skitgott. Man doppar!


Det här åt vi på nyårsdagen. Bilden är skickad via sambons Picasa så den blir inte större hur du än stirrar. Ost och kex plus en röra på en ny produkt från Milko som var himla god. Vi provsmakade den på Hemköp och kunde inte låta bli att öka på kundkorgen! Recept kommer om du väntar någon dag.

     

 
 
Karin W.

Karin W.

5 januari 2011 12:27

Du är en duktig skribent. Det är som att läsa kåserier i tidningarna. Det gillar jag.

Det där med att förvara lök och tomat i rumstemperatur borde stå på hyllkanten i butiken. Jag tror inte att alla känner till det.

Ha en trevlig trettondagshelg, Lena.

Själv förbereder jag mig för att närvara vid en begravning av en äldre släkting och reser bort.

http://favoritrecept.blogspot.com

 
Lena

Lena

5 januari 2011 16:50

Karin W: Vad kul att du gillar det jag skriver. Tack! :)

Hyllkanten i butiken kunde vara fylld av nyttig info tycker jag med.

Ha en så bra helg du kan, trots sorgen! Kram!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
@Spisat

@Spisat

6 januari 2011 02:56

Åh, äntligen en nattrapport ala Alma! Gillas!
Keep on blogging & kram!

http://spisat.se

 
Lena

Lena

6 januari 2011 15:24

Spisat: Ibland så händer det! Att jag får skrivklåda :) Kram!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Moma

Moma

6 januari 2011 18:35

Skönt att du har klok bovärd samt klok läkare, livet blir bra mycket jobbigare och tristare än vad det behöver vara om någon av de två trilskas!

Härligt att du verkar trivas i nya boet också!
Lööv

http://www.momaskitchen.se

 
Emmy

Emmy

7 januari 2011 02:09

*lol* Du är underbar när du skriver av dig!
Får se nu om din blogg behåller min kommentar, för det verkar som din blogg äter upp dem ;-)

http://remsansbistro.blogspot.com

 
Lena

Lena

7 januari 2011 10:39

Moma: Det är i alla fall skönt när de är kloka nog att förstå mig! Löv!!

Emmy: Tack!
Har dina kommentarer blivit uppätna? Den kanske är undernärd? :D

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Trollpackan kvastar in!

Trollpackan kvastar in!

23 januari 2011 17:20

Ja, tomaterna smakar ju mer när man förvarar dem i rumstemperatur tycker jag.
Diska är ju inte särskilt kul tycker jag, så vi införskaffade en liten bänkdiskmaskin när vi flyttade till vår lilla lägenhet. Perfekt! Ingen disk framme någonsin på bänken.
Det var ju länge sedan jag var in hit till dig...har du flyttat igen alltså?
kramen

http://www.trollpackan.bloggplatsen.se

 
Lena

Lena

26 januari 2011 23:11

Trollpackan: Kalla tomater är inte kul!
Vi har en bänkdiskmaskin men den står i förrådet. Har gett bort den nu när jag skulle få en riktig men det tycks dröja.
Flyttat ja. 1 dec förra året. Lägenhet med uteplats nu! :)

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards