Direktlänk till inlägg 17 februari 2011
Vi skulle ha pasta med tomatsås idag och jag skulle, i skåpstömningens tecken, ta vad vi hade. Det blev godare än gott! Sambon sa att det var så gott att han inte ens saknade skinka eller bacon i, som han brukar vilja ha. Bra betyg på såsen får jag säga! Nå väl, jag var rätt nöjd jag med. Att sambons son slukade det hela som en gam behöver jag inte nämna! Eller, det var väl just det jag gjorde nu?
Tomatsås till pasta för 3-4 pers
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
en rejäl slurk bra olivolja (jag tar Citronodlingens så klart)
1 tsk balsamvinäger
en nypa socker
1 msk tomatpuré
1 tärning grönsaksbuljong, ekologisk
1 tetra passerade tomater (500 ml)
en knivsudd sambal olelek
1 finhackad röd paprika
1 finhackad tomat
salt
nymalen svartpeppar
2-3 msk Findus ”Örtkryddor Provencale”
nykokt pasta (penne?), för 3-4 pers
härlig sallad
parmesanost du river rätt i tallriken
Då tar vi och lagar till pastasåsen då:
Hackad gul lök och vitlök får smälta i olivoljan. Inte för hög värme så vitlöken rostas!
Tillsätt balsamvinäger, socker, tomatpuré, buljongtärning, passerade tomater och sambal oelek. Låt puttra minst en halvtimme. Jag lät det gå en timme, av olika orsaker, och det blev kanon.
Sätt på pastavattnet.
Tillsätt paprikan och tomaten i såsen samtidigt som du häller pastan i vattnet.
När pastan är klar och rinner av så har du i de provencalska örterna i såsen. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan ordentligt i såsen.
Lägg upp pasta med sås i djupa tallrikar, riv parmesan över (och mal lite extra svartpeppar på) och servera med sked. Salladen serverar du så klart på ett fat bredvid!
Ett glas rött står redo! Eller vatten.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...