Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 25 februari 2011

Städ- och hårdrock!

Av Lena - 25 februari 2011 17:47

På söndagar är det dags att cleana houset! Sambon hade förberett! Han har en mapp på datorn som har det fjantiga namnet ”hårda låtar”. Jaja, men …!

Där har vi alla braiga hårdrockslåtar som finns. ALLA!

Heavens on fire och allt vad du vill! Är det konstigt att det är kul att städa?

Eller, sambon dammsuger och moppar under tiden jag kokar en kyckling till påföljande veckas soppmiddagar. Och diskar. Och korrigerar kontakterna i min nya mobil. Och ringer sonen och frågar hur han mår. Och torkar diskbänken så den glänser. Och ringer dottern och frågar hur hon har det. Och rensar pippin jag har kokat. Och kokar buljong på skinn och ben från nämnda pippi. Och kollar så sambon sköter sig. Han är en superhjälte! Det är man om man städar utan att någon annan behöver hjälpa till. Toan med, tack! Jasså, var den klar redan?


Vi ägnade annars hela helgen åt ren njutning! God mat, god dryck, chips, ostbågar, grönsaksstavar och ZELDA! Ja men visst hade vi en underbar och barnfri spelhelg! Fast nu har vi kört slut på både oss och Zelda. För vi klarade hela spelet! Det ska komma ett nytt Zelda till Wii nu i början på året och det väntar vi på nu! *väntar*


Å sen blev jag ”opasslig” i början på veckan. Det blev en soppa av allt! Ja, alltså, jag lagade faktiskt en soppa på onsdagen (recept senare för god blev den) men för övrigt blev det rester och te med mackor. Det kan man verkligen kalla en ”soppig vecka”! Är det konstigt att man blir trött på sig själv ibland!


Jag har f.ö ägnat veckan åt rekreation och vederkvickelse. Några frågor på det?


Allt är rörigt och försenat så helgens meny kanske jag inte kommer på förrän det är dags att stoppa maten i munnen (sambon mumlar Tacos med ena mungipan men då får han allt köra operation stenhård övertalning och (mycket) fin muta) men ikväll ska vi i alla fall ut och äta! UT! Vi ska äta en hyfsad planka på ett halvhyfsat hak. Nä, ingen krogrunda! Ut, ät och hem! Det är ett sådant där ställe som har bättre planka än vad stället ser ut att ha. Troligen går en flarra rötjut som är drickbar på ungefär lika mycket som taxin hem.

Visst kan man gå på bättre ställen men jag känner mig inte i form för det utan slinker hellre in på ett ställe där man inte syns. Ja, jag borde ha färgat håret men … en annan gång.


Tomatfröna har grott och de första timjanbladen sticker upp ur jorden. Att salvia-fröna inte har vaknat än beror nog på att jag sa att det är en meter snö ute på taken, just när jag sådde dem. De hörde nog, de rackarna. Det är plantorna man ska prata med, inte fröna!


 På uteplatsen är det dryga halvmetern snö och det är ganska lite om man tänker på vad det har varit. Det minsta som varit sedan första snön föll är väl ca 3 dm. Bor man på nordpolen eller?

Men eftersom jag älskar snö så är det ändå rätt ok, även om till och med jag börjar tycka att det är i mesta laget snart. Fast det beror endast på att jag vill plantera och ha mig. Annars kunde det fortsatt snöa.


Goodbye, goodbye


I'll be back


  

 
 
Birgitta Höglund's Mat

Birgitta Höglund's Mat

25 februari 2011 19:13

Hoppas ni får en lugn och skön helg.
Bye for now :)

http://birgittahoglundsmat.wordpress.com

 
Lena

Lena

25 februari 2011 22:24

Birgitta: Önskar det samma till dig!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Emmy

Emmy

26 februari 2011 09:29

Åh, om städningen kunde gå så smidigt hos oss. Spelar ingen roll vad jag lyssnar på för musik, jag tycker det är såå tråkigt. Tur maken inte tycker det är lika tråkigt.
Ha en skön helg!

http://remsansbistro.blogspot.com

 
charlotta

charlotta

26 februari 2011 10:17

ostbågar OCH zelda?! hallå, får jag flytta hem till er?!

http://www.matrepubliken.se

 
Lena

Lena

26 februari 2011 11:17

Emmy: Städning är tråkigt oftast. Det underlättar om man är två och om man är in the mood :)

Charlotta: Jippi! Välkommen! :D

http://almamater.bloggplatsen.se

 
@Spisat

@Spisat

27 februari 2011 01:33

Förslag, ta med Zelda, ostkrokarna och hårdrocken hit - här behöver det röjas och sedan städas.. Jag bjuder på vin & mat!
Eller så flyttar vi också hem till er :D

http://spisat.se

 
Lena

Lena

27 februari 2011 01:38

Spisat: Ta me dig borsten å kom! Sedan blir det såpopera!

http://almamater.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards