Direktlänk till inlägg 3 mars 2011
Inspiration, lust, självförtroende, vilja, matglädje, idérikdom och tankeförmåga. Det är vad som fattas mig.
Att stå och stirra in i kylen och inte veta. Öppna frysen och veta ännu mindre.
Kanske försvann det i flytten? Eller när jag körde frystömning? Eller är det för att jag försökt minska på grädde och smör (= hjärtinfarkt) i maten? Eller för att jag kom till en gräns då jag kände att jag behövde höja maten en nivå men inte hade orken/tiden? Har jag gjort för många béchamelsåser och stuvningar? Ett tag gjorde jag något med redning 5 dagar i veckan!
Har heller inte hoppat runt och läst matbloggar så mycket. Blev bara avundsjuk över vad alla orkar och har lust och har tid och råd och … och … trött.
Att handla mat är inte heller kul. De riktigt bra råvarorna är för dyra och de billigare vill jag inte ha. Vart hitta bra köttfärs? Alla utom City Gross har färs som är packad i skyddande atmosfär och de smakar ingenting. City Gross har färs de maler själva med de senaste två gångerna jag storhandlat där har färsrätterna haft en syrlig smak. Vad har hänt?
Det har varit lite mycket egentligen! Flytten blev värre, och jobbet med den mer långdraget, än jag trodde. Tjutet i öronen gör mig smått galen. Är yr i mössan periodvis. Balansen vill sig liksom inte. Inte ser jag så bra heller utan måste nästan ha förstoringsglas när jag ska läsa innehållsförteckningar. Tjutet och synen (och att jag bet av en bit av en kindtand) gör mig trött, nere och less.
Inte kan jag fota något heller. Nya mobilen är mycket användarovänlig. Plus att maten oftast är försent tillagad så jag hinner inte fota den om vi ska hinna äta den innan nästa punkt på dagordningen. Av den orsaken är den till och med dåligt kryddad ibland, hinner inte smaka av som jag borde, och det gör ju ingenting bättre!
Och så tror jag att jag är trött på min egen mat!
Nu ska jag ta en promenad och på hemvägen ska jag köpa en rödlök!
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...