Direktlänk till inlägg 10 mars 2011
Brödpanelen meddelar att Lingongrova Special är smakrikt, mustigt, nyttigt och (som nästan alla dessa bröd numera) ”konstiga tillsatser-fritt”.
Brödet var aningens torrt men det kan bero på att jag var tvungen att frysa in det för att sedan tina det när det skulle ätas. Jag gillar de där synliga rågkärnorna och jag gillar att det inte smakar lingon! Bra tugg och bra smak! Gott!
Det finstilta:
Vetemjöl, vatten, rågmjöl, fullkornsmjöl* av råg och vete, rågkärnor* (8 %), vetegluten, surdeg på råg, vört, solrosfrö (2,0 %), socker, lingon (2,0 %), vegetabilisk olja av raps, röda vinbär, jäst, förjäst vetemjöl, salt och kornmaltmjöl.
* Fullkornsinnehåll: 19%, motsvarande 26% av torrvikten.
Däremot var vi inte överförtjusta i Pågen Veteklämmor. Första reaktionen var att det smakade jäst. Nästa reaktion var att de var degiga och fastnade i tänderna och svalget. Får minnen av när jag bakade vitt bröd för första gången och inte jäste det ordentligt, eller vad jag nu gjorde för fel. Jästsmaken är påträngande. Jag provade att rosta dem men det blev inte bättre. No!
Det finstilta:
Vetemjöl, vatten, socker, vetegluten, rågskållning, vegetabilisk olja, förjäst vetemjöl, malt, jäst, surdeg på vete, salt, maltmjöl och vegetabiliskt emulgeringsmedel (E471, E482).
Pågen Krisprolls Müsli då. Jag var ytterst tveksam! Jag gillar inte russin och här var det korinter. Jag gillar inte att de har vaniljarom i. Jag vill inte ha vanilj i mina skorpor men ska de va så ska de stå ”naturlig vaniljarom”! Om det inte står naturlig framför vaniljarom så e de fejk! Har jag läst!
Jag provsmakade igår, sent, när jag var hungrig. Första tog jag med bara smör (Bregott) på, nästa med en smakrik ost. Nummer två funkade. Jag gillade inte riktigt smaken av vanilj i skorpan men jag satte i mig fem stycken med ost, JA hungrig, och det var något konstigt med allt. Det var ätbart. Om jag bortser från korinterna så kan de funka till kaffet. Om man är hungrig. Om de tar bort vaniljen så kan de till och med bli rätt ok!
Det finstilta:
Vetemjöl, fullkornsvetemjöl, korinter* (11%), havregryn*, vegetabiliskt fett, jäst/gær/gjær, gula linfrön*, socker, salt (1,3%) och vaniljarom.
*Till 100g skorpor har 21% müsli använts.
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...