Direktlänk till inlägg 14 mars 2011
Tror minsann att det är första gången i mitt liv jag råkar på en tomat som har groddat sig själv inuti. Liksom, att skära en skiva av en tomat och först tro att det är mask i men snabbt inse att fröna har fått groddar? Jösses! Hur har butiken fått till detta? Långlegat? Bra jobbat!
Att sedan, för första gången i sitt liv, få sätta tänderna en tebenstek är ju optimalt!
T-bonesteak! Hängmörad, som även Lotta rekommenderar, från stans bästa köttbod! En sådan där köttbod vi inte har i Falun! Nilssons heter de. En sådan där köttbit som man kan drömma om och man dreglar över att köttet nästan är lila! De du!
Och att som förrätt få nöjet att efteråt peta bort löjrom mellan tänderna gör att man står ut med livet. Löjrom, gräddfil och lök ger en viss guldkant på tillvaron!
Att samma helg få sätta tänderna i Sveriges bästa pizza gör inte livet svårare. En sådan där pizza som du äter kanterna på först (de som man annars lämnar ju) för att därefter stirra på härligheten innan du hugger in. Och när du sätter tänderna i den så vet du att du har hamnat i himmelriket! Det är nu du inser att du kan äta köpepizza utan att ge avkall på din känsla för läckerheter. Njut och dö!
För att återgå till köttet så vart det så där mört så du inte behöver tugga. Biten grillades på ugnens högsta värme i sisådär 6-7 minuter på varje sida. Det blev hyfsat välstekt på ytterkanterna och nästan rått i mitten. Mittbiten, den nästan råa, blev sådan att när man la den mot gommen och tryckte tungan mot den så försvann den. Poff! Den var så mör att den gick upp i atomer och jag fick en köttupplevelse av guds nåde! Nu är jag nästan gråtfärdig. Igen. Det är då man inser att livet som vegetarian är inget man vill. Har sagt det förr; djur är mat! Jag älskar mat. Mat ÄR gott!
Till köttet åt vi sprödvärmd baguette och en gratäng på kokta endiver med ostsås och jag kan ju direkt säga att det blev mycket bröd och gratäng över. Ett kilo kött på tre pers, trehundra kronor kilot, och du sitter nöjd. Med ett smetigt flin över hela nunan! Underbart är gott!
Lite kul är att Tuula, som tydligen är gift med köttmästaren hos Nilssons, som har varit frisör, har klippt mig på den tiden jag klippte mig. Numera låter jag allt växa fritt. Det man inte har mellan öronen finns inte. Fast det var väl en ganska ointressant och onödig information.
Tack, bästa Emil, för maten. Glömmer den (dig) aldrig!
Det finns inte ord
Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig. VITAMIN- OCH MINERALGUIDE A-VITAMIN Egenska...
Måndag: gulaschsoppa Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner Torsdag: stekt falukorv, kokt blomkål och morötter Fredag: Caesarsallad Lördag: grillat kött med p...
Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar. Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...