Alma Mater - mat är gott

Direktlänk till inlägg 14 mars 2011

Gott, godare och sämre - och reklam för en köttbod

Av Lena - 14 mars 2011 01:20

Tror minsann att det är första gången i mitt liv jag råkar på en tomat som har groddat sig själv inuti. Liksom, att skära en skiva av en tomat och först tro att det är mask i men snabbt inse att fröna har fått groddar? Jösses! Hur har butiken fått till detta? Långlegat? Bra jobbat!


  


Att sedan, för första gången i sitt liv, få sätta tänderna en tebenstek är ju optimalt!


T-bonesteak! Hängmörad, som även Lotta rekommenderar, från stans bästa köttbod! En sådan där köttbod vi inte har i Falun! Nilssons heter de. En sådan där köttbit som man kan drömma om och man dreglar över att köttet nästan är lila! De du!

Och att som förrätt få nöjet att efteråt peta bort löjrom mellan tänderna gör att man står ut med livet. Löjrom, gräddfil och lök ger en viss guldkant på tillvaron!


Att samma helg få sätta tänderna i Sveriges bästa pizza gör inte livet svårare. En sådan där pizza som du äter kanterna på först (de som man annars lämnar ju) för att därefter stirra på härligheten innan du hugger in. Och när du sätter tänderna i den så vet du att du har hamnat i himmelriket! Det är nu du inser att du kan äta köpepizza utan att ge avkall på din känsla för läckerheter. Njut och dö!


För att återgå till köttet så vart det så där mört så du inte behöver tugga. Biten grillades på ugnens högsta värme i sisådär 6-7 minuter på varje sida. Det blev hyfsat välstekt på ytterkanterna och nästan rått i mitten. Mittbiten, den nästan råa, blev sådan att när man la den mot gommen och tryckte tungan mot den så försvann den. Poff! Den var så mör att den gick upp i atomer och jag fick en köttupplevelse av guds nåde! Nu är jag nästan gråtfärdig. Igen. Det är då man inser att livet som vegetarian är inget man vill. Har sagt det förr; djur är mat! Jag älskar mat. Mat ÄR gott!


Till köttet åt vi sprödvärmd baguette och en gratäng på kokta endiver med ostsås och jag kan ju direkt säga att det blev mycket bröd och gratäng över. Ett kilo kött på tre pers, trehundra kronor kilot, och du sitter nöjd. Med ett smetigt flin över hela nunan! Underbart är gott!


Lite kul är att Tuula, som tydligen är gift med köttmästaren hos Nilssons, som har varit frisör, har klippt mig på den tiden jag klippte mig. Numera låter jag allt växa fritt. Det man inte har mellan öronen finns inte. Fast det var väl en ganska ointressant och onödig information.


Tack, bästa Emil, för maten. Glömmer den (dig) aldrig!



   Det finns inte ord



 
 
Floorballs

Floorballs

14 mars 2011 01:30

Hej!
Trevlig & intressant blogg du har, gillar det mesta UTOM köttet, då jag inte äter 4-benta!
Ha det bra!
//F

http://www.cashtips.se

 
Lena

Lena

14 mars 2011 01:34

Floorballs: Tack för att du sa något trevligt när du tittade in!
Ha det bra du med! :)

http://almamater.bloggplatsen.se

 
charlotta

charlotta

14 mars 2011 09:22

min sambo åt t-benstek en sommarkväll förra året och han var så nöjd med köttet att han slukade det som stora stygga vargen typ.

http://www.matrepubliken.se

 
Lena

Lena

14 mars 2011 10:52

Charlotta: Ja, detta ska vi slänga på grillen åtminstone en gång i sommar. Fast det gäller ju att hitta bra kött och det är inte det lättaste här!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Emmy

Emmy

14 mars 2011 15:44

Åååå, låter ju helt underbart gott!

http://remsansbistro.blogspot.com

 
Mårtenssons kök

Mårtenssons kök

14 mars 2011 19:53

Härlig bild på tomaten, man skulle ju kunna tänka sej att hugga in på en bit.
Låter som det blev en härlig helg för dej i underbara vänners lag. Att det sen bjuds gott är ju en smarrig bonus!

http://martenssonskok.blogspot.com

 
@Spisat

@Spisat

15 mars 2011 01:26

Du den där tomaten går ju på anabola grejer! Hur är det ens möjligt? En tomat med vårkänslor :)
T-benet tänker jag inte en kommetera - är bara grovt avis!
Löv!

http://spisat.se

 
Lena

Lena

16 mars 2011 06:29

Emmy: Mycket!

Mårtenssons kök: (to)mat & vänner :)

Spisat: Har aldrig sett någotliknande!
Luv!

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Moma

Moma

16 mars 2011 11:17

Jamen vilken rackare, jag håller med Spisat, det måste vara vårkänslor! Eller... kan det vara en introvert tomat vi har att göra med..? Rolig var den i alla fall!
Kram

http://www.momaskitchen.se

 
Victoria

Victoria

16 mars 2011 12:43

Vad gott det ser ut då! :D

http://frukostera.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - 27 september 2014 15:46

Kopierade detta för ett bra tag sedan för min egen skull. Skrev inte vart jag tog den men lägger ut den ändå. Känner du att du har upphovsrätten till detta så säg till så kan jag länka till dig.    VITAMIN- OCH MINERALGUIDE  A-VITAMIN Egenska...

Av Lena - 26 september 2014 12:03

Måndag: gulaschsoppa   Tisdag: stekt fisk med ägg- och persiljesåssås   Onsdag: köttbullar med stuvade makaroner   Torsdag: stekt falukorv,  kokt blomkål och morötter   Fredag: Caesarsallad   Lördag: grillat kött med p...

Av Lena - 15 september 2014 12:33


Bra vardagsmat. Snabbt, billigt och smakligt! Jag använder "Små linser" från Rizenta. De är jättegoda och så fylligt smakrika att man kan använda dem istället för kött när man ska äta vegetariskt.   Lax med linser för en person   2 dl kokta s...

Av Lena - 11 september 2014 20:10

Toppredning och bottenredning med vetemjöl är ju det mest förekommande, i alla fall i mitt kök. Nu är det ju inte så nyttigt med vitt mjöl så jag har börjat med alternativa redningar.   Att reda med Maizena utrört i lite vatten är ju ett alternat...

Av Lena - 11 september 2014 18:09

Måndag: köttfärsbiffar med potatis, sås, kokta grönsaker och pressgurka   Tisdag: mackor (Behövs: bröd, smör, pålägg, dryck samt trevligt sällskap)   Onsdag: bacon- och broccolipaj med tomatsallad   Torsdag: stekt laxfilé med...

Sök i bloggen

Presentation

Senaste inläggen

Kategorier

Översätt bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards